Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Brak wiązki i wzmacniacza w Audi A4 B6 Avant

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam i proszę o porady i pomoc, pacjent A4 B6 Avant świeży nabytek. Radio Ori concert i gra tylko przód, w bagażniku z prawej strony nie ma nic nawet żadnej wiązki nie widać ?. Głośniki z tyłu w drzwiach są i są podłączone, chce je uruchomić, co proponuje cię - dokupić wzmacniacz i wiązkę?? 

Dziwne że nie ma wiązki skoro glosniki są podłączone, doradzcie cuś.

Pozdrawiam..

IMG_20200604_192507.jpg

Opublikowano

Głośnik jest podłączony do przelotki drzwi i tyle... Ewentualnie rozbierz kostkę na słupku i zobacz czy i gdzie idą kable. 

Warto też zobaczyć jakie kostki i piny są obsodzone w kostkach radia. 

No i wtedy jak chcesz ori (a to jednak najlepsza opcja) to musisz poszukać gdzie kable są ucięte. Kupujesz nowy podłączasz zgodnie ze schematami i cieszysz się muzyką. 

Oczywiście możesz też wsadzić nie ori wzmacniacz i rzeźbić. 

I trzecia opcja pociągnąć kable od drzwi do radia i puścić i tył bezpośrednio przez radio. 

Opublikowano
  • Autor
4 minuty temu, lewiatan1989 napisał:

Głośnik jest podłączony do przelotki drzwi i tyle... Ewentualnie rozbierz kostkę na słupku i zobacz czy i gdzie idą kable. 

Warto też zobaczyć jakie kostki i piny są obsodzone w kostkach radia. 

No i wtedy jak chcesz ori (a to jednak najlepsza opcja) to musisz poszukać gdzie kable są ucięte. Kupujesz nowy podłączasz zgodnie ze schematami i cieszysz się muzyką. 

Oczywiście możesz też wsadzić nie ori wzmacniacz i rzeźbić. 

I trzecia opcja pociągnąć kable od drzwi do radia i puścić i tył bezpośrednio przez radio. 

Dzięki za jakąkolwiek podpowiedź, a powiedz mi jeżeli kable by były od głośników do wzmaka to którędy one by szły?? Radio wczoraj też wyjąłem i zerknij może co tam jest a czego brak.

IMG_20200604_135535_1.jpg

Opublikowano

Radio concert 2?

Jezeli tak to weź zobacz w środkowej kostce czy przy radiu masz wszystkie piny pod brązową kostką. Bo z tego co mi się wydaje to na skrajnych pinach, radio nie ma wgl pinów. 

Sygnał na wzmacniacz i dalej na tylne głośniki powinien być w czarnej kostce, której brakuje. 

Tu masz rozpiskę

concertcd_wpqsaeh.thumb.gif.0f027a0cd7d1f9dc8b647573c8605eee.gif

Opublikowano
  • Autor

Tak radio to Concert , a w tej środkowej kostce - brązowej skrajnych pinów brakuje.

To co radzisz żeby grał tyl- potrzebna jest wiązka od radia przez głośniki i do bagażnika pod wzmacniacz??

Opublikowano
31 minut temu, Jano8504 napisał:

Tak radio to Concert , a w tej środkowej kostce - brązowej skrajnych pinów brakuje.

To co radzisz żeby grał tyl- potrzebna jest wiązka od radia przez głośniki i do bagażnika pod wzmacniacz??

No tak jak sam widzisz brakuje czarnej kostki... 

Trzeba by kupić wiązkę wzmacniacz i suba do bagażnika. Następnie połączyć tak jak było. 

Tylko pamiętaj że są dwie wersje bose i nie bose. 

W bose wszystkie 4 głośniki idą przez wzmacniacz - tu jednak musiałbyś wymienić też głośniki bo jest inna impedancja głośników. 

Tu byś musiał kupić standardowe nagłośnienie audi nie bose. Pociągnąć wiązkę z radia do wzmacniacza czarna kostka wraz z jego zasilaniem i komunikacja (diagnostyka) i potem od wzmacniacza do tylnych głośników. 

Poza tym brak czarnej kostki pewnie powoduje, że radio nie wyłącza się samo i lub wyłącza się po godzinie grania i nie masz info na fisie z radia? 

Wtedy też musiałbyś pociągnąć can-l i can-h do licznika. 

Opublikowano
  • Autor
9 minut temu, lewiatan1989 napisał:

No tak jak sam widzisz brakuje czarnej kostki... 

Trzeba by kupić wiązkę wzmacniacz i suba do bagażnika. Następnie połączyć tak jak było. 

Tylko pamiętaj że są dwie wersje bose i nie bose. 

W bose wszystkie 4 głośniki idą przez wzmacniacz - tu jednak musiałbyś wymienić też głośniki bo jest inna impedancja głośników. 

Tu byś musiał kupić standardowe nagłośnienie audi nie bose. Pociągnąć wiązkę z radia do wzmacniacza czarna kostka wraz z jego zasilaniem i komunikacja (diagnostyka) i potem od wzmacniacza do tylnych głośników. 

Poza tym brak czarnej kostki pewnie powoduje, że radio nie wyłącza się samo i lub wyłącza się po godzinie grania i nie masz info na fisie z radia? 

Wtedy też musiałbyś pociągnąć can-l i can-h do licznika. 

No to trochę dłubania jest , chciałbym zostawić wszystko w oryginale, nie chce zmieniać głośników. A jak sprawdzić czy mam Bose czy nie?? 

I tak jak piszesz radio po każdym włączeniu muszę zakodować i dopiero gra , czy można to zmienić?

A tak to brak info na liczniku w dzisiejszych i po godzinie się wyłącza.

Opublikowano
39 minut temu, Jano8504 napisał:

No to trochę dłubania jest , chciałbym zostawić wszystko w oryginale, nie chce zmieniać głośników. A jak sprawdzić czy mam Bose czy nie?? 

No jest... 

W sumie to nie masz nic bo nie ma wzmacniacza... 

Polecam ten wątek odnośnie podłączenia bose :

40 minut temu, Jano8504 napisał:

I tak jak piszesz radio po każdym włączeniu muszę zakodować i dopiero gra , czy można to zmienić?

Co prawda temat wiekowy cześć zdjęć wygasła ale po opisach dasz radę:

Opublikowano

Masz tam instalację pod nie oryginalne radio,wtedy tylne głośniki też będą grały

Opublikowano
32 minuty temu, Szarik napisał:

Masz tam instalację pod nie oryginalne radio,wtedy tylne głośniki też będą grały

Kolega chyba nieori zdemontował bo wystawił na sprzedaż a wsadził concerta a tu tył przez wzmaka bo nie ma wyjść z radia na tylne głośniki. 

Radio nie ma komunikacji z licznikiem itp... 

Opublikowano
  • Autor

Ja to w sumie nie wiem kto co tam rzeźbił bo auto przyjechało na lawecie z Belgii , a ja dodam że elektrykiem nie jestem , bardziej mechanikiem i sorry ale bardziej Łopato logicznie mi trzeba tłumaczyć. 

Będę chciał to ogarnąć, tylko poszukam wzmacniacza i wiązki i będę powoli dłubał.

Opublikowano

jak nie wiesz co być powinno fabrycznie to na forum jest temat gdzie chłopaki dekodują VIN, wtedy będzie wiadomo czy coś było i zostało wyjęte czy nie było nic i trzeba całość dorobić.

Jak już ustalisz co było i co chcesz zrobić docelowo to łatwiej coś konkretnie napisać.

Opublikowano
  • Autor
36 minut temu, MaTeo85 napisał:

jak nie wiesz co być powinno fabrycznie to na forum jest temat gdzie chłopaki dekodują VIN, wtedy będzie wiadomo czy coś było i zostało wyjęte czy nie było nic i trzeba całość dorobić.

Jak już ustalisz co było i co chcesz zrobić docelowo to łatwiej coś konkretnie napisać.

Spoko, dzięki za radę, wrzucę dziś VIN i zobaczymy co wyjdzie.

Opublikowano
  • Autor

Panowie możecie zerknąć czy te przewody są dobrze podłączone od zasilania w kostce , po za każdym razem muszę włączyć radio i wpisywać kod, a po zgaszeniu auta wyłącza się. 

Pomóżcie Pany bo ja na elektryce to zbyt nie znam się

IMG_20200608_192138.jpg

Opublikowano

to jest ori radio concert na cd?

jeśli tak to przewód zasilania ten z auta czerwony/niebieski musisz połączyć z kostką w miejsce gdzie masz żółty. (to jest zasilanie). Obstawiam że ten dołożony zielony to jest też zasilanie ale dopiero po stacyjce, i za każdym razem kiedy wyjmiesz kluczyk radio się wyłącza. do tego w twoich kablach brakuje linii CAN służących do tego żeby radio się włączało/wyłączało, pamiętało wpisany kod, działało podświetlenie, wyświetlało info o stacji radiowej na zegarach.

Opublikowano
  • Autor
15 minut temu, MaTeo85 napisał:

to jest ori radio concert na cd?

jeśli tak to przewód zasilania ten z auta czerwony/niebieski musisz połączyć z kostką w miejsce gdzie masz żółty. (to jest zasilanie). Obstawiam że ten dołożony zielony to jest też zasilanie ale dopiero po stacyjce, i za każdym razem kiedy wyjmiesz kluczyk radio się wyłącza. do tego w twoich kablach brakuje linii CAN służących do tego żeby radio się włączało/wyłączało, pamiętało wpisany kod, działało podświetlenie, wyświetlało info o stacji radiowej na zegarach.

Tak w aucie jak kupiłem niedawno było ori Concert cd, staram się ogarnąć powoli to czego brakuje, a powiedz czy podłączając can mogę się wpiąć w te dwa przewody wychodzące w wiązce niebieskiej kostki, tzn. naciąć mówiąc po chłopsku czy robi się to inaczej.

Opublikowano
  • Autor

Panowie pomóżcie, w które przewody się wpiąć w ta niebieską kostkę przy liczniku(cany) do radia Concert aby na fisie wyświetlało radyjko?? Wyczytałem że nr. 19 i 20 ale takich nie ma w kostce. Doradzcie cuś bo akurat dłubie w garażu i zonk ?

IMG_20200609_200005.jpg

Opublikowano
W dniu 9.06.2020 o 20:04, Jano8504 napisał:

Panowie pomóżcie, w które przewody się wpiąć w ta niebieską kostkę przy liczniku(cany) do radia Concert aby na fisie wyświetlało radyjko?? Wyczytałem że nr. 19 i 20 ale takich nie ma w kostce. Doradzcie cuś bo akurat dłubie w garażu i zonk ?

IMG_20200609_200005.jpg

No o to chodzi, że ich nie ma... 

Podesłałem Ci wcześniej temat o tym. Tam jest napisane, że musisz te piny obsadzić. 

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, lewiatan1989 napisał:

No o to chodzi, że ich nie ma... 

Podesłałem Ci wcześniej temat o tym. Tam jest napisane, że musisz te piny obsadzić. 

Spoko, dzięki już ogarnąłem i śmiga. Tylko aktywowałem vagiem?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Witam, ogarnąłem już potrzebne graty żeby ogarnąć granie z tyłu. Posiada ktoś z was może schemat lub fotki jak poprowadzić przewody od radia do wzmaka który będę montować bo też nie było. I od wzmaka do tylnych głośników które są ale też wiązkę trzeba dociągnąć.

Proszę o rady i cenne info od Was, wyrzucajcie jakieś zdjęcia i pomocne rzeczy , pozdrawiam.