Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Naprawa sprzęgła kompresora...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam panowie i proszę o poradę, nie działała mi klima i podejrzewałem czytając że zerwało się sprzęgło, tak też się stało po rozebraniu. I teraz pytanie czy regenerować obecne zestawem naprawczym czy kupić drugie?? Wrzucę zdjęcie 

IMG_20200605_203015.jpg

Opublikowano

kup kompresor, bo te koło zerwało sie nie bez powodu

Opublikowano
  • Autor
7 godzin temu, Dev napisał:

kup kompresor, bo te koło zerwało sie nie bez powodu

No w sumie coś się zadziało że ukręcilo się, auto to świeży nabytek i sprawdziłem i jest nabity układ i wałek obraca się . Tylko patrząc na kompresor to też oryginał nie jest , zerknij proszę jak możesz fachowym okiem. Myślę narazie wymienić sprzęgło jak będzie kiszka to wtedy kompresor.

IMG_20200605_182724.jpg

Opublikowano
  • Autor

Tak więc pochwalę się z naprawy, wymieniłem środek od sprzęgła bez kółka - złożone do kupy i śmiga póki co. Chodzi lekko, wiatraczek też się załącza.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam. Nie chce zakładac nowego tematu bo sprawa nie jest jakaś poważna. Mianowicie dzisiaj przestała mi chodzić klima, okazało się ze odkręciło się sprzęgło kompresora i leżało na płycie pod autem. Czy możliwe jest żeby sama śruba się odkręciła i wyleciało sprzęgło? Czy to początek zacierającego się kompresora? Nie wiem własnie czy śruba która dokręca się sprzęgło idzie w odwrotnym kierunku co kreci sie koło pasowe. Pod włożeniu i dokręceniu klima zaczęła chodzić tylko na początku były lekkie piski, nie wiem czy to pasek czy może sprężarka ale po chwili ustały piski.

tak wygląda te sprzęgiełko

3341251700_1366553209.jpg

Opublikowano
W dniu 14.08.2020 o 19:48, hidden22 napisał:

Witam. Nie chce zakładac nowego tematu bo sprawa nie jest jakaś poważna. Mianowicie dzisiaj przestała mi chodzić klima, okazało się ze odkręciło się sprzęgło kompresora i leżało na płycie pod autem. Czy możliwe jest żeby sama śruba się odkręciła i wyleciało sprzęgło? Czy to początek zacierającego się kompresora? Nie wiem własnie czy śruba która dokręca się sprzęgło idzie w odwrotnym kierunku co kreci sie koło pasowe. Pod włożeniu i dokręceniu klima zaczęła chodzić tylko na początku były lekkie piski, nie wiem czy to pasek czy może sprężarka ale po chwili ustały piski.

tak wygląda te sprzęgiełko

3341251700_1366553209.jpg

U mnie przez 5 lat ze 3 razy się odkręciło ,przykręcam i śmiga 

Opublikowano

U mnie raz się odkręciło więc przykręciłem i śrubę dałem na klej, niedługo potem sprzęgło znowu odpadło a do tego zerwało śrubę. Temat został rozwiązany dopiero po wymianie kompletu sprzęgła wraz z kołem pasowym. Wg mnie widoczny na zdjęciu element odkręca się  z powodu luzów na sprzęgle.

Edytowane przez bobikos

Opublikowano
W dniu 18.08.2020 o 21:59, bobikos napisał:

U mnie raz się odkręciło więc przykręciłem i śrubę dałem na klej, niedługo potem sprzęgło znowu odpadło a do tego zerwało śrubę. Temat został rozwiązany dopiero po wymianie kompletu sprzęgła wraz z kołem pasowym. Wg mnie widoczny na zdjęciu element odkręca się  z powodu luzów na sprzęgle.

Wymieniałem całe koło i też się odkręciło ,ale ze 2 lata był spokój