Jarok11 Opublikowano 9 Czerwca 2020 Opublikowano 9 Czerwca 2020 Posiadam lampy jak na załączonym zdjęciu. Auto posiada czujnik zmierzchu i przełącznik świateł z funkcją auto. Proszę o pomoc w zakodowaniu/ustawieniu świateł tak aby podczas dnia (przy ustawieniach auto) do jazdy dziennej świeciły ledy w lampach, a po zmroku uruchamiały się światła mijania. W załączniku ustawienia jakie posiadam w radiu oraz zrzuty z vcds
Muskel1 Opublikowano 9 Czerwca 2020 Opublikowano 9 Czerwca 2020 No dobra ale to o czym piszesz to jest właśnie tak jak powinno być bo tak powinno być fabrycznie ustawione. Funkcja auto w dzień (gdy jest odpowiednio jasno) tylko led a gdy się ściemni światła mijania. Nie masz tak?
Jarok11 Opublikowano 9 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2020 6 minut temu, Muskel1 napisał: No dobra ale to o czym piszesz to jest właśnie tak jak powinno być bo tak powinno być fabrycznie ustawione. Funkcja auto w dzień (gdy jest odpowiednio jasno) tylko led a gdy się ściemni światła mijania. Nie masz tak? No niestety tak u mnie nie działa. W trybie auto w dzień nic nie świeci a w nocy zapalają się światła mijania. Coś trzeba aktywowac
pawel72689 Opublikowano 9 Czerwca 2020 Opublikowano 9 Czerwca 2020 A jak masz w car ustawione światła do jazdy dziennej aktywne czy nie?
Muskel1 Opublikowano 9 Czerwca 2020 Opublikowano 9 Czerwca 2020 No ale na fotce świecą ledy. Kodowałeś coś w sterowniku? W byte 2 masz bit 6 aktywowany. To są obrysówki (USA). Nie powinno być zaznaczone. Przynajmnie u mnie nie jest.
Muskel1 Opublikowano 9 Czerwca 2020 Opublikowano 9 Czerwca 2020 1 minutę temu, pawel72689 napisał: A jak masz w car ustawione światła do jazdy dziennej aktywne czy nie? Tak, na późno tak jak ty. To jest czułość czujnika zmierzchu. Jak masz ustawione na późno to włącza światła mijania później czyli jak bardziej się ściemni.
pawel72689 Opublikowano 9 Czerwca 2020 Opublikowano 9 Czerwca 2020 Nie o tym piszę. W car jest też możliwość ustawienia lasów jako świateł dziennych albo.i nie.
Muskel1 Opublikowano 9 Czerwca 2020 Opublikowano 9 Czerwca 2020 8 minut temu, pawel72689 napisał: Nie o tym piszę. W car jest też możliwość ustawienia lasów jako świateł dziennych albo.i nie. To jest ale ta funkcja. Ja u siebie mam automatisches Fahrlicht (czyli u ciebie Auto headlights i jak to wybiore mam 3 możliwości wczesnie, środkowo, późno. Nie mam możliwości w MMM 3G+ tego wyłączyć.
pawel72689 Opublikowano 9 Czerwca 2020 Opublikowano 9 Czerwca 2020 Tagfahrlicht ja mam to. I można z poziomu mmi to włączyć albo wyłączyć.
Jarok11 Opublikowano 10 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2020 9 godzin temu, pawel72689 napisał: A jak masz w car ustawione światła do jazdy dziennej aktywne czy nie? Tak, Mam ustawione aktywne.
Jarok11 Opublikowano 10 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2020 9 godzin temu, Muskel1 napisał: No ale na fotce świecą ledy. Kodowałeś coś w sterowniku? W byte 2 masz bit 6 aktywowany. To są obrysówki (USA). Nie powinno być zaznaczone. Przynajmnie u mnie nie jest. Na fotce swiecą ledy bo załączyłem postojowe zeby pokazać o co chodzi. Dziś zmienie ustawinia i zobaczymy co z tego wyjdzie.
Jarok11 Opublikowano 10 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2020 9 godzin temu, Muskel1 napisał: To jest ale ta funkcja. Ja u siebie mam automatisches Fahrlicht (czyli u ciebie Auto headlights i jak to wybiore mam 3 możliwości wczesnie, środkowo, późno. Nie mam możliwości w MMM 3G+ tego wyłączyć. Nie mam takich ustawień. Mam jak na zdjęciach. Czym się różni Auto headlights: early, med., late?
pawel72689 Opublikowano 10 Czerwca 2020 Opublikowano 10 Czerwca 2020 10 minut temu, Jarok11 napisał: Nie mam takich ustawień. Mam jak na zdjęciach. Czym się różni Auto headlights: early, med., late? Jak szybko ma reagować czujnik zmierzchu.
Muskel1 Opublikowano 10 Czerwca 2020 Opublikowano 10 Czerwca 2020 Ustawiasz jak chcesz. Ja ustawiłem na późno żeby mi nie włączał xenonów jak tylko 2 chmurki na niebie się pojawią bowiem częste załączenie żarników skraca ich żywotność.
Jarok11 Opublikowano 10 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2020 Czyli powinienem ustawienia zmienić jak na zdjęciu?
Muskel1 Opublikowano 10 Czerwca 2020 Opublikowano 10 Czerwca 2020 W Byte 2 żaden bit nie powinien być zaznaczony. Tak ja mam (wersja polift)
Jarok11 Opublikowano 10 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2020 2 minuty temu, Muskel1 napisał: W Byte 2 żaden bit nie powinien być zaznaczony. Tak ja mam (wersja polift) a w byte3?
Muskel1 Opublikowano 10 Czerwca 2020 Opublikowano 10 Czerwca 2020 22 minuty temu, Jarok11 napisał: a w byte3? Też nie mam nic zaznaczone.
Jarok11 Opublikowano 10 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2020 Niestety nie działaja nadal na ustawieniach "auto" ledy. Mam ustawienia jak na zdjęciach.
Rekomendowane odpowiedzi