ChinQuan Opublikowano 12 Czerwca 2020 Opublikowano 12 Czerwca 2020 Witam! Chcialbym prosic was o porade. Mysle nad oklejeniem listw ozdobnych w moje audi. ( obecnie mam srebrne ) Chodzi o te na drzwiach i na liczniku. Myslalem zeby pomalowac to na piano black ale czytalem ze bardzo mocno widac na tym zabrudzenia palce itd. Pomyslalem tez zeby okleic to folia czarny carbon/szczotkowane aluminium ale czarne. Co myslicie? Moze ktos juz robil to u siebie? Jakies zdjecia? Pozdrawiam
hectic Opublikowano 10 Września 2020 Opublikowano 10 Września 2020 Cześć, nie maluj tego. Oklejanie folią 3M jest banalnie proste, ta folia bez grzania układa się idealnie. Poszukaj 3M 2080 czarny połysk - dla przykładu + rakla z filcem + nożyk do tapet/skalpel + opalarka na finisz. Nawet nie musisz dekorów demontować, docinasz prostokątne odcinki folii przykładasz na 1 końcu i odklejając zabezpieczenie od strony klejonej dociskasz raklą przez środek, później lecisz zaokrąglenia, brzegi i docinasz nadmiar skalpelem. Można też zdemontować dekory ale warto je w coś chwycić do aplikacji folii, albo pożyczyć trzecią rękę
ChinQuan Opublikowano 10 Września 2020 Autor Opublikowano 10 Września 2020 Teraz, hectic napisał: Cześć, nie maluj tego. Oklejanie folią 3M jest banalnie proste, ta folia bez grzania układa się idealnie. Poszukaj 3M 2080 czarny połysk - dla przykładu + rakla z filcem + nożyk do tapet/skalpel + opalarka na finisz. Nawet nie musisz dekorów demontować, docinasz prostokątne odcinki folii przykładasz na 1 końcu i odklejając zabezpieczenie od strony klejonej dociskasz raklą przez środek, później lecisz zaokrąglenia, brzegi i docinasz nadmiar skalpelem. Można też zdemontować dekory ale warto je w coś chwycić do aplikacji folii, albo pożyczyć trzecią rękę Dzięki za odpowiedz ale temat już dawno ogarnięty.
pinki192 Opublikowano 24 Października 2020 Opublikowano 24 Października 2020 Cześć mógł byś opisać jak to robiłeś?? Wygląda bardzo fajnie.
Gliszczu Opublikowano 9 Listopada 2020 Opublikowano 9 Listopada 2020 Jak ściągnąć ramkę wokół wyświetlacza ? Jest na wcisk tylko? Ten plastik gdzie jest między innymi przycisk od świateł awaryjnych.
BlackRaptorrr Opublikowano 26 Grudnia 2021 Opublikowano 26 Grudnia 2021 Cześć, również mam zamiar okleić czymś standardowe dekory, Black piano odpada, kupiłem ori osłonę na tunel, znać na nim każdą rysę czy kurz (zdjęcie nieaktualne), dobrze, ze kompletu nie wziąłem. Myślałem nad szczotkowanym aluminium, tyle ze w wersji czarnej, szkoda że takich nie wypuścili. Pozostaje więc folia, słyszałem też ze są firmy oklejające dekory zamszem czy czymś w tym stylu, ma to może ktoś z was i pokażę jak wygląda? A z tymi foliami do jak z trwałością?
Rekomendowane odpowiedzi