Daro32 Opublikowano 13 Czerwca 2020 Opublikowano 13 Czerwca 2020 Może ktoś wie jak to działa, przykład: Ruszamy na wzniesieniu, puszczamy sprzęgło ale samochód gaśnie bo daliśmy za mało gazu ale po chwili sam odpala Zdarzyło mi się to dwa razy, a gdy próbowałem specjalnie ruszyć tak żeby mi zgasł to już nie odpalał
pila24 Opublikowano 13 Czerwca 2020 Opublikowano 13 Czerwca 2020 Masz system start-stop? Auta z takim systemem same odpalają po przypadkowym zgaśnięciu gdy wdusisz sprzęgło.
Muskel1 Opublikowano 13 Czerwca 2020 Opublikowano 13 Czerwca 2020 (edytowane) Zapoznaj się z instrukcją obsługi pojazdu. Tam wszystko pisze. Dlaczego auto samo odpala, dlaczego włącza i wyłącza światła i dlaczego nie ma wajchy hamulca recznego Edytowane 13 Czerwca 2020 przez Muskel1
Daro32 Opublikowano 14 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 14 Czerwca 2020 (edytowane) W dniu 13.06.2020 o 16:29, pila24 napisał: Masz system start-stop? Auta z takim systemem same odpalają po przypadkowym zgaśnięciu gdy wdusisz sprzęgło. Mam start-stop, ale przy wyłączonym chyba nie powinno samo odpalać? A jak już to za każdym razem jak zgaśnie samochód Edytowane 14 Czerwca 2020 przez Daro32
Muskel1 Opublikowano 14 Czerwca 2020 Opublikowano 14 Czerwca 2020 Żeby system s/s zadziałał muszą być spełnione pewne warunki takie jak odpowiednie napięcie akumulatora, odpowiednia temp. silnika, klimatyzacja i temp. zew. też mają na to wpływ, regeneracja dpf. Jeżeli miałeś aktywowany system S/S i zdusiłeś auto przy ruszaniu po wciśnięciu sprzęgła auto samo odpali. To jest normalne.
Daro32 Opublikowano 15 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2020 10 godzin temu, Muskel1 napisał: Żeby system s/s zadziałał muszą być spełnione pewne warunki takie jak odpowiednie napięcie akumulatora, odpowiednia temp. silnika, klimatyzacja i temp. zew. też mają na to wpływ, regeneracja dpf. Jeżeli miałeś aktywowany system S/S i zdusiłeś auto przy ruszaniu po wciśnięciu sprzęgła auto samo odpali. To jest normalne. Właśnie nie miałem aktywowanego, a sam odpalił
Muskel1 Opublikowano 15 Czerwca 2020 Opublikowano 15 Czerwca 2020 (edytowane) Z tym przyciskiem S/S w B8 jest troche nie logiczna sprawa. Jeżeli przycisk sie świeci S/S jest deaktywowany. Jeżeli sie nie świeci jest aktywowany. Dodatkowo przy deaktywowanym S/S na FISie w lewym dolnym rogu widnieje symbol przekreślone A w kółeczku ze strzałki. Może Ci sie pomyliło? Edytowane 15 Czerwca 2020 przez Muskel1
Daro32 Opublikowano 15 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2020 2 godziny temu, Muskel1 napisał: Z tym przyciskiem S/S w B8 jest troche nie logiczna sprawa. Jeżeli przycisk sie świeci S/S jest deaktywowany. Jeżeli sie nie świeci jest aktywowany. Dodatkowo przy deaktywowanym S/S na FISie w lewym dolnym rogu widnieje symbol przekreślone A w kółeczku ze strzałki. Może Ci sie pomyliło? Przycisk świeci a na fisie nie świeci
Muskel1 Opublikowano 15 Czerwca 2020 Opublikowano 15 Czerwca 2020 Działa wogòle S/S? Próbowałeś w obu położeniach przycisku czy i kiedy gasi silnik?
Daro32 Opublikowano 16 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2020 (edytowane) Działa. Gasi tylko jak jak przycisk nie świeci Tylko chyba ja mam jakby jego odwrotne działanie (tak zrobione przez wcześniejszego właściciela). Gdy odpalam samochód to od razu s/s jest wyłączone (świeci przycisk), a żeby było włączone musiałbym za każdym razem jak gdzieś jadę wciskać przycisk Edytowane 16 Czerwca 2020 przez Daro32
Muskel1 Opublikowano 16 Czerwca 2020 Opublikowano 16 Czerwca 2020 Ok czyli zakodowane masz funkcję zapamiętywania ostatniej pozycji.
Rekomendowane odpowiedzi