rpd Opublikowano 15 Czerwca 2020 Opublikowano 15 Czerwca 2020 Witam, Od czasu kupna mojej S4 B6 2003 mam problem z wiecznie palącą się na FIS kontrolką rezerwy paliwa. Po zatankowaniu do pełna nadal świeci, a wskazówka pokazuje trochę powyżej 1/2 zbiornika. Podpinając się komputerem w blokach pomiarowych odczyt z pływaka po stronie kierowcy jest prawidłowy, natomiast odczyt z pływaka po stronie pasażera to 510ohm. Dlatego pojawia się również błąd 00771 - Short to B+. Co ciekawe mam 3 oryginalne zestawy pompy paliwa wraz z koszami i w żadnym z tych 3 zestawów nie ma pływaka...a są wyciągnięte prosto z jeżdżących aut. Pytanie czy oryginalnie w tym roczniku S4 powinny być 2 pływaki? Czy powinien być tylko ten po stronie kierowcy? Kodowanie w sterowniku zegarów to 01100 - więc jest zakodowany pod Quattro - może błędnie?
Fazii Opublikowano 17 Czerwca 2020 Opublikowano 17 Czerwca 2020 Q ma dwa pływaki. W załączniku cały opis b6 fuel tank.rar
rpd Opublikowano 22 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 22 Czerwca 2020 Dzięki za pomocne materiały Próbowałem dostać się do zbiornika, ale mam za dużo benzyny i przy próbie wyciągnięcia pompy zaczęło się wylewać. Muszę trochę wyjeździć, a jak nie to uruchomić na krótko pompę i spuścić benzynę. Pływak w takim razie albo nie został podłączony przy wymianie pompy, albo go w ogóle tam nie ma...
Rekomendowane odpowiedzi