Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B7] Jaki odtwarzacz DVD do RNS-E??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ponowie mam takie pytanie poniewaz posiadam w soim autku Radio/Navi RNS-E i postanowilem podpiac do niego otwarzacz DVD/Dvix itp.

Poszperalem troche w sieci i wiem ze musze kupic UNIWERSALNY ADAPTER AUDIO-VIDEO oraz sam odtwarzacz!

Dosc fajne opinie odnosne uniwersalnego adaptera A/V to dosc fajne recenzjie ma to urzadzenie :

Martosa MA-BOX

Dosc fajnym atutem tego urzadzenia jest to ze jesli podepniemy odtwarzacz ktory wspolpracuje z tym urzadzeniem to mozna sterowac otwarzaczem za pomoca przyciskow w NAVI:)

Z tego co wiem to urzadzenie wspolpracuje z taki otwarzaczami dvd dvb jak:

1. DVD DIETZ, BOA85700

2. DVD MP410U, MP412U, MP420, DVP1000M

3. DVD NESA1002, VST101, VDV420

4. DVD PHANTOM 300B

5. DVD BLAUPUNKT ME4

6. DVD PHONOCAR VM015 Slim

7. DVD MEDIA BANK ME820AP

8. DVB-T TUNER DVB2008 "BLACK"

9. DVB-T TUNER "BLUE"

10. DVB-T TUNER DVBTD50

11. DVB-T TUNER MDVT-0201, TVT2-DVB-0202

Ja mam na oku ten odtwarzacz:

I teraz pytanie/prosba do "Szpecow" Co doradzacie? Moze macie jakies lepsze sugestie !!!

Aha i jeszcze 1 sprawa a mianowice odbloowanie uniwersalnego adaptera na ogladanie dvd podczas jazdy!! Co jak i gdzie...!:)

Pozdrawiam

Opublikowano

zastanów się nad tuner TV - aktualnie sprzedaje adamoo (zerknij w dział sprzedam) i do tego podłączasz chyba co chcesz...

Opublikowano

zastanów się nad tuner TV - aktualnie sprzedaje adamoo (zerknij w dział sprzedam) i do tego podłączasz chyba co chcesz...

tak dokładnie, podłączyć można co się chce i to chyba nawet dwa źródła, ale sterowania dvd z poziomu rnsa nie bedziesz miał ja założyłem sobie adapter + Phonocar VM015 i wszystko działa miodzio. Polecam tego slim bo idealnie wchodzi w pólke pod kierownicą i nawet nie trzba go mocować, dosyć sztywno siedzi (obkleiłem go tylko taśmą z meszkiem zeby sie nie porysował), za***iście działa port na karty sd i port usb (wlasnie ze wzgledu na usb nie zamocowałem w schowku bo przy włożonym pendrive nie zamknie sie schowka) co do ogladania podczas jazdy to nie odblokowujesz adaptera tylko rnsa, a tutaj sa dwa sposoby, pierwszy przez zamontowanie zewnętrznego urządzonka do rnsa które chyba oszukuje rnsa przez to auto niby stoi a drugie to wgranie do rnsa zmodyfikowanego firmware, wszystko masz opisane na forum

Opublikowano

tak dokładnie, podłączyć można co się chce i to chyba nawet dwa źródła, ale sterowania dvd z poziomu rnsa nie bedziesz miał ja założyłem sobie adapter + Phonocar VM015 i wszystko działa miodzio.

quote]

Ja odnosnie Martosa MA-BOX Znalazlem taki opis do tego urzadzenia:

UNIWERSALNY ADAPTER AUDIO-VIDEO

DO NAWIGACJI VOLKSWAGEN,

AUDI, MERCEDES

- Emuluje tryb fabrycznego tunera

- System PAL,NTSC - automatyczny detekcja

- Proste podłączenie - za pomocą

specjalizowanej wiązki przewodów

- Regulacja jakości obrazu – jasność,

nasycenie - przyciskami z pamięcią

ustawień

- Możliwość sterowania wybranymi modelami odtwarzacza DVD, tunera DVB-T lub MediaPlayera z klawiszy nawigacji :

1. DVD DIETZ, BOA85700

2. DVD MP410U, MP412U, MP420, DVP1000M

3. DVD NESA1002, VST101, VDV420

4. DVD PHANTOM 300B

5. DVD BLAUPUNKT ME4

7. DVD MEDIA BANK ME820AP

8. DVB-T TUNER DVB2008 "BLACK"

9. DVB-T TUNER "BLUE"

10. DVB-T TUNER DVBTD50

11. DVB-T TUNER MDVT-0201, TVT2-DVB-0202

- Napięcie zasilania 10-16V

- Pobór prądu :

praca - 190mA

czuwanie - 11mA

Wiec jako tak z niego mozna sterowac z knsoli rnsa (chyba):)

co do ogladania podczas jazdy to nie odblokowujesz adaptera tylko rnsa, a tutaj sa dwa sposoby, pierwszy przez zamontowanie zewnętrznego urządzonka do rnsa które chyba oszukuje rnsa przez to auto niby stoi a drugie to wgranie do rnsa zmodyfikowanego firmware, wszystko masz opisane na forum

Podaj prosze jakies linki bo nie moge znalesc postu na ten temat zeby bylo od a do z co i jak!!:(