octopus84 Opublikowano 17 Czerwca 2020 Opublikowano 17 Czerwca 2020 Witam. Pacjent to Audi A4 B6 Avant 3.0 quattro w LPG (automat) Problem polega na tym, że podczas jazdy pod górę (niemieckie serpentyny) w pewnym momencie silnik sie zatrzymuje (świeci sie też kontrolka EPC)i nie mozna go uruchomić przes kilka minut a z przednich tarcz hamulcowych przednich się dymi (są gorące). Po przełaczeniu na TipTronic sytuacja się powtarza. Dodam, że jak jadę po autostracie, to takowych problemów nie ma (a osiągam prędkości 220-250 km/h) Dowiedzialem się, że to może mieć związek z ABS. I tu pojawia sie moje pytanie: czy jeśli wyjme beziecznik ABS, problem zniknie? Czy będę swobodnie jezdził pod górę? Bardzo proszę o pomoc, nie wiem co mam dalej robić Pozdrawiam
Robero321 Opublikowano 17 Czerwca 2020 Opublikowano 17 Czerwca 2020 (edytowane) Podłącz komputer z VCDS em i sprawdź co się stało a nie słuchaj mędrców od bezpieczników. Wiele razy rozgrzane miałem tarcze do czerwoności i nic takiego nie miało miejsca.. Edytowane 17 Czerwca 2020 przez Robero321
Rekomendowane odpowiedzi