Chudy_rumia Opublikowano 23 Czerwca 2020 Opublikowano 23 Czerwca 2020 (edytowane) Witam. Wiem, że były już działy odnośnie el. szyb w A4 B6/B7 i po przeczytaniu wszystkich wątków i porad nie jestem w stanie stwierdzić co się dzieje. Tak więc zacznę od początku. Auto zakupiłem rok temu i nie działały szyby z przodu (tył korby), więc pojechałem na szrot, wyciągnąłem z innego auta przełącznik i zaczęły szyby działać :). Wracałem tydzień temu ze Szwecji i szyby znów przestały działać i przed samym wjazdem na prom nacisnąłem klawisz i szyby poszły w dół, mówię łał i będę miał problem z głowy. Po przyjeździe do domu pękła linka podnoszenia szyby pasażera, więc zamówiłem nową i po wymianie znów przestały szyby działać. Nie wiem co jest grane, ale sprawdziłem VCDSem i wyskoczyło kilka błędów: 7 Faults Found: 01331 - Door Control Module; Driver Side (J386) 49-10 - No Communications - Intermittent 01561 - Left Rear Door 59-10 - Can't Unlock - Intermittent 01561 - Left Rear Door 61-10 - Won't De-Safe - Intermittent 01562 - Right Rear Door 58-10 - Can't Lock - Intermittent 00532 - Supply Voltage B+ 37-10 - Faulty - Intermittent 01705 - Selection Switch for Mirror-Adjust (E48) 27-10 - Implausible Signal - Intermittent 01331 - Door Control Module; Driver Side (J386) 80-10 - Single-Wire Operation - Intermittent Sprawdziłem całą wiązkę co idzie ze słupka A do drzwi kierowcy i nie ma żadnych przetarć, a przewody wszystkie całe nie uszkodzone. Wszystko inne działa w drzwiach (podśw. klawiszy szyb, zam/otw drzwi, centralny) więc skoro w drzwiach i w słupku A wszystko działa to zabrałem się za MK, a w nim jak na złość sucho, przewody całe w kostkach, nie zaśniedziałe. to jak już wszystko rozebrane trzeba sprawdzić jeszcze moduł w drzwiach, więc rozebrałem boczek, zdemontowałem obudowę i tam też nic się nie działo, postanowiłem sprawdzić czy działa wg silniczek (działa). Wczoraj sprawdziłem na szrocie kilka przełączników szyb i silniczki z drzwi kierowcy. Potrzebna mi pomoc w rozwiązaniu tego problemu, ponieważ szyby są mi potrzebne na promie Dodam jeszcze, że mój MK to 8E0 959 433 AR i czy mogę wymienić to na jakiś inny żeby wszystko działało? Edytowane 23 Czerwca 2020 przez Chudy_rumia
Rekomendowane odpowiedzi