kred Opublikowano 29 Marca 2009 Opublikowano 29 Marca 2009 dzisiaj zabralem sie za temat naprawy zaślepienia przedniego siedzenia. mialem wyrwany dół kosza. bardzo mnie to wpieniało. obadałem temat zestawu naprawczego i stwierdziłem, że nie bede go kupował-szkoda kasy pomyślalem. dorwalem blache 1,5 mm i postenowilem sam to zrobić. a wyszło tak dla chętnych do zabawy (prościzna około 20 min roboty) następnie montujemy nasze zaczepy w plastikach (ja swój zdemontowalem ale nie trzeba tego robić) wklejamy oba (najlepiej klejem w pistolecie) jeszcze pare poprawek co sie okazalo powodem tego ze oba plastikowe pękły było przerwanie sie pręta stalowego podtrzymującego pompowaną poduszke od siedzenia oczywiście dorobiłem pkknięty pręcik ( oj nie było łatwo - dodam ze jest to pręt stalowy !!!) urzyłem do tego preta od grila (bardzo dobry jest także od wózka z supermarketu ) montujemy pret w otworach zwijamy środek taśmą izolacyjną zeby sie nam nie rozłaziło i montujemy ori zaczepy oraz pokrywe z siatką wszystko pasuje w 100 %
fox75 Opublikowano 20 Lutego 2010 Opublikowano 20 Lutego 2010 dzięki za podpowiedż świetna sprawa, praktycznie bez kosztów
siemian Opublikowano 27 Maja 2010 Opublikowano 27 Maja 2010 oooo tego mi właśnie było trzeba. Mnie też pękł ten pręt...
evul Opublikowano 5 Czerwca 2010 Opublikowano 5 Czerwca 2010 ile sam zestaw naprawczy (o ile taki jest) badz spinki ori moga kosztowac?
Cineksik Opublikowano 5 Czerwca 2010 Opublikowano 5 Czerwca 2010 ile sam zestaw naprawczy (o ile taki jest) badz spinki ori moga kosztowac? 8E0 898 035 - zestaw naprawczy oparcia fotela - 56.36 zł
tomi790 Opublikowano 25 Lipca 2010 Opublikowano 25 Lipca 2010 Witam, A w jaki sposób zdemontować tylną osłonę siedzenia, bo u mnie chyba jest ten sam problem z działaniem regulacji lędźwi - słychać silnik że działa a nie ma efektu. Tylko nie pamiętam czy nie działa góra/dół czy przód/tył.
Cineksik Opublikowano 25 Lipca 2010 Opublikowano 25 Lipca 2010 Witam, A w jaki sposób zdemontować tylną osłonę siedzenia, bo u mnie chyba jest ten sam problem z działaniem regulacji lędźwi - słychać silnik że działa a nie ma efektu. Tylko nie pamiętam czy nie działa góra/dół czy przód/tył. http://forums.audiworld.com/showthread.php?p=20400935
drimus.hubertus Opublikowano 25 Stycznia 2012 Opublikowano 25 Stycznia 2012 koledzy potrzebuje takich spinek co przyczepia tylna osłone siedzenia do audi a4 b6 z 2003 roku bo nie moge tego nigdzie dostac czy by ktos pomógł
tomi790 Opublikowano 25 Stycznia 2012 Opublikowano 25 Stycznia 2012 koledzy potrzebuje takich spinek co przyczepia tylna osłone siedzenia do audi a4 b6 z 2003 roku bo nie moge tego nigdzie dostac czy by ktos pomógł jeśli chodzi Ci o zestaw naprawczy to numer masz powyżej - chyba że chodzi Ci o te co trzymają fotel w górnej części
dsz1985 Opublikowano 3 Listopada 2012 Opublikowano 3 Listopada 2012 ja ma problem bo pękł mi pręt z jednej strony i na dodatek taki plastik u gory w ksztalcie prostokata, ktory trzyma dwa pionowe prety. i teraz pytanie czy to mozna kupic jakos osobno czy trzeba calosc ?
Shaqr Opublikowano 21 Marca 2013 Opublikowano 21 Marca 2013 U mnie połamane dolne plastiki od tylnej zaślepki i ten nieszczęsny drut, obawiam się że nikt fotela nie bedzie rozbebeszał dla takich pierdół tylko cały sprzeda.
serfin Opublikowano 29 Marca 2013 Opublikowano 29 Marca 2013 zaj... fotostory, dzieki temu chyba w maju zajrze do swojego fotela i zrobie to tak jak byc powinno, myslalem, że pozostąło mi jedynie szukac calego zestawu ledziwi lub fotela aby zrobic przeszczep a tak wystarcza narzedzia drut troche czasu i bedzie jak nowka, dzieki
Mat.Rynio Opublikowano 4 Lutego 2014 Opublikowano 4 Lutego 2014 Nie wie ktoś gdzie można dostać ten drut ew. czym go zastąpić? Mi również pękł i przez to cały mechanizm od lędźwi siedzi trochę krzywo i wypycha lekko osłonę...
ruks Opublikowano 4 Lutego 2014 Opublikowano 4 Lutego 2014 Nie wie ktoś gdzie można dostać ten drut ew. czym go zastąpić? Mi również pękł i przez to cały mechanizm od lędźwi siedzi trochę krzywo i wypycha lekko osłonę... Zrób to jak najszybciej bo inaczej mechanizm połamie Ci zaczepy osłony Drut trzeba wykombinować ja wziąłem jakiś grubszy i było trochę rzeźby żeby go dopasować i zamocować. Niestety też kilka dni później przy hamowaniu awaryjnym połamałem górne mocowanie ale jeszcze nie miałem czasu tam zajrzeć co jest nie tak...
Mat.Rynio Opublikowano 5 Lutego 2014 Opublikowano 5 Lutego 2014 Ehh, no to zabieram się za poszukiwania...
ruks Opublikowano 5 Lutego 2014 Opublikowano 5 Lutego 2014 Ehh, no to zabieram się za poszukiwania... A póki co ściągnij sobie osłonę żeby ocalała...
kamilosek181 Opublikowano 5 Lutego 2014 Opublikowano 5 Lutego 2014 bardzo ciekawy i przydatny wątek bo właśnie będę musiał się za to zabrać
dawid6693 Opublikowano 29 Czerwca 2014 Opublikowano 29 Czerwca 2014 posiada ktoś zdjęcia do tej naprawy? kiedyś pamiętam że działały tutaj a teraz wchodzę i nie ma a chciałem naprawić
elmo814 Opublikowano 29 Czerwca 2014 Opublikowano 29 Czerwca 2014 łatwiejszy i lzejszy sposob to zastosowanie elementow z sufitu podwieszanego , pret z podwieszanego sufitu,oraz blaszka w kształcie S w miejsce połamanych zaczepow wykonana z Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://budujiremontuj.republika.pl/grafika/podd.jpg wszytsko wygina sie ładnie, mocowane w uchwycie za pomoca pistoletu klejowego
Hejszogunie Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Opublikowano 25 Kwietnia 2018 trochę odkopie temat po takim czasie zdjęci nie widać a mam ten pręt do wymiany
Rekomendowane odpowiedzi