Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AHH] Pękniete mocowanie filtra oleju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Koledzy może ktoś mi podpowie co mam zrobić wczoraj uderzyłem w krawężnik dość mocno!! Oprócz skrzywionego wachacza okazało sie dziś że ucierpiał rownież filtr oleju ale jest cały olej ucieka natomiast troche niżej a przy zapalonym silniku leci naprawde mocno z tego co ogladałem tego nie da sie wymienić !!! Mise owszem ale tego nie!!! Co teraz prosze o pomoc!!!!!

Opublikowano

jakies zdjecie by duzo pomoglo, czy jestes pewien ze to nie wyciek z pod uszczelki filtra bo filtr jest z blachy i raczej bloku nie uszkodzil. w zyciu nie widzialem tego bloku z czego jest? pewnie alu

Opublikowano

nie podstawa jest dobra i uszczelką też nie leci napewno sprawdzałem wycierałem i to jest dalej za filtrem kawałek to jest w takiej szczelinie i tam sączy a jak odpale to nawe mocno!!!!

To jest alumninium trzeba by to może pospawać ale tego nie da sie zdemontować! Czy ktoś kiedyś robił takie rzeczy typu spawanie alumninium bez demontażu w aucie ? Czy tan cieknący olej nie będzie przeszkadzał?????

Opublikowano

Jeżeli chcesz pospawać aluminium to musi być idealnie czyste, tym bardziej, że musi być to pospawane szczelnie.