kluczyk_ra Opublikowano 16 Lipca 2020 Opublikowano 16 Lipca 2020 Cześć, borykam się z brakiem ogrzewania w samochodzie. Temperatura ustawiona na HI a z nawiewów leci zimne powietrze . W VCDS brak błędów Testy elementów wykonawczych przechodzą, słychać jak wszystko działa. Podmieniłem czujnik nasłonecznienia ale nie pomogło. Temperatura silnika w normie (90st) Wąż wejsciowy do nagrzewnicy gorący Wąż powrotny po jakimś czasie robi się ciepły ale nie jest tak gorący jak wejściowy. Układ nie jest zapowietrzony, z powrotnego węża leci płyn po ściągnięciu opaski. Ma ktoś może rozpiskę bloków pomiarowych i kodowania (w moim china vcds nie ma podpowiedzi) ? tak w ogóle to może miał ktoś podobny problem i wie jak sobie z tym poradzić ?
dave_84 Opublikowano 5 Października 2021 Opublikowano 5 Października 2021 Hej. Powiedz mi czy udało ci się uporać z problemem? Mam dokładnie identyczną sytuację jak ty 1:1 I już załamuje ręce....:/
kluczyk_ra Opublikowano 4 Grudnia 2021 Autor Opublikowano 4 Grudnia 2021 W dniu 6.10.2021 o 00:54, dave_84 napisał: Hej. Powiedz mi czy udało ci się uporać z problemem? Mam dokładnie identyczną sytuację jak ty 1:1 I już załamuje ręce....:/ w sumie to tak. wymiana zaworu na podszybiu pomogła.
walek_t Opublikowano 8 Grudnia 2021 Opublikowano 8 Grudnia 2021 W dniu 4.12.2021 o 10:21, kluczyk_ra napisał: w sumie to tak. wymiana zaworu na podszybiu pomogła. Witam Chyba mam ten sam problem. Jaki to zawór i gdzie dokładnie jest?
kluczyk_ra Opublikowano 13 Grudnia 2021 Autor Opublikowano 13 Grudnia 2021 W dniu 8.12.2021 o 18:25, walek_t napisał: Witam Chyba mam ten sam problem. Jaki to zawór i gdzie dokładnie jest? Wypinasz zawór, wstawiasz rurkę i sprawdzasz czy grzeje w srodku. Zostaw wpietą wtyczke bo bedzie błędem walić. Jeżeli grzeje to kupujesz nowy zawór. Na foto to ten zawór co wtyczka jest od góry wpięta, blisko filtra.
walek_t Opublikowano 6 Stycznia 2022 Opublikowano 6 Stycznia 2022 Witam Przeprowadziłem odkamienianie samej nagrzewnicy ( wyłaczyłem samą nagrzewnicę z układu ) za pomocą kamix odkamieniacz ją oczyściłem. Znów grzeje - polecam ten skuteczny sposób.
snejkusek Opublikowano 18 Kwietnia Opublikowano 18 Kwietnia Czy ktoś może wyjaśnić dlaczego w moim nie ma tego zaworu ? wali mi błędem 01020, na grupach na fb u każdego problem rozwiązał wymiana tego zaworu a u mnie po prostu go nie ma...
Rekomendowane odpowiedzi