88morales Opublikowano 17 Lipca 2020 Opublikowano 17 Lipca 2020 (edytowane) Witam, Wymontowałem uchwyt telefonu (przy tunelu, wtyczka z tyłu) chcę go trochę przerobić i zamontować uchwyt na smartfon'a. Przyszło mi do głowy żeby przerobić obecne wyjście na telefon na "USB C" i korzystać jak z ładowarki. Czy to jest wykonalne? Edytowane 17 Lipca 2020 przez 88morales
88morales Opublikowano 17 Lipca 2020 Autor Opublikowano 17 Lipca 2020 A może dałoby się odciąć końcówkę i zamontować tam gniazdo zapalniczki, do tego ładowarkę i to wszystko ukryć w tunelu a wyciągnąć sam kabel ładowarki?
GreGoriO Opublikowano 17 Lipca 2020 Opublikowano 17 Lipca 2020 WSZSYSTKO jest możliwe! jak wiesz co to lutownica i rozumiesz schematy...
88morales Opublikowano 17 Lipca 2020 Autor Opublikowano 17 Lipca 2020 Myślę, że wiem co to lutownica, zrozumiem też schematy. Tylko nie znalazłem żadnych danych np. jaki prąd tam idzie
GreGoriO Opublikowano 18 Lipca 2020 Opublikowano 18 Lipca 2020 Nie o takich kablach mówię. Logiczne jest, że przewody sygnałowe nie mogą przenosić dużych prą∂ów. Wiedząc jego przekrój, jesteś w stanie ocenić jaki max prą∂ jesteś w stanie uzyskać .....9A/mm2 Zawsze możesz odciąć/przepiąć PIN i/lub dolutować w dane miejsce kabelek o większym przekroju. Do tego zmierzam. Tylko dla bezpieczeństwa...warto gdzieś zachować schemat własnego DIY, aby później odszukać zakres zmian.
bobikos Opublikowano 18 Lipca 2020 Opublikowano 18 Lipca 2020 Masz stary zestaw głośnomówiący. Zostaw w spokoju tą wtyczkę bo do niej nie ma schematów. Schowaj ją i doprowadź sobie spod zapalniczki dodatkowy obwód do którego podłączysz ładowarkę. Swoją drogą ja ten uchwyt wywaliłem bo przeszkodzał pasażerom, teraz są zaczepy magnetyczne w kratkę które dobrze trzymają telefon.
88morales Opublikowano 19 Lipca 2020 Autor Opublikowano 19 Lipca 2020 (edytowane) Mi jakoś szczególnie nie przeszkadza, a po demontażu trzeba będzie jakieś zaślepki dać. Pomyślałem, że jak już jest kabel to można by go wykorzystać. Teraz już wiem, że za dużo zabawy z tym, wrzucę go do środka i zostanę przy standardowej ładowarce. Dzięki za podpowiedzi. Uchwyt chcę trochę przerobić żeby był mniejszy, jak znajdę chwilę i go zrobię to wrzucę zdjęcie. Edytowane 19 Lipca 2020 przez 88morales
piti82 Opublikowano 19 Lipca 2020 Opublikowano 19 Lipca 2020 Ja dokręciłem stary uchwyt z Nokii i powiem, że dla mnie to idealne miejsce
Rekomendowane odpowiedzi