dzagu Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Witam, pisałem dziś temat z montowaniem subwoofera, jednak okazuje się że subwoofer jest ale nie działa. Membrana nawet nie drgnie, jak się do niego dostać? Wystarczy odkręcić ten jeden torx?
dzagu Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Tak to wygląda od góry, jak sprawdzić czy głośnik działa?
Muskel1 Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Opublikowano 14 Sierpnia 2020 (edytowane) Wypnij wtyczkę i woltomierzem ustaw na przejście i powinien mieć przejście jak jest sprawny. Albo ustaw na zakres mierzenia rezystancji i sprawdź ile pokazuje Ohm. Powinien mieć tyle ile na magnesie pisze, jeżeli nic nie pisze to w zależnlści od tego co to za system nie powinien mieć wiecej niż 2, 4 lub 6 Ohm. Jak jest padnięty bedzie miał albo znacznie więcej (kilo lub megaohmy) lub nieskończoność gdy cewka spalona. Edytowane 14 Sierpnia 2020 przez Muskel1
dzagu Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Okazało się że wtyczka pod głośnikiem która go zasila nie ma napięcia, gdzie mogę szukać rozwiązania?
Muskel1 Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Opublikowano 14 Sierpnia 2020 (edytowane) Czyli podsumujmy: Subwoofer jest tam oryginalny, tak? Jeżeli tak to powinien być też oryginalny wzmacniacz (lub radio zależy jaki system masz). Jeżeli takowy jest, musisz sprawdzić przy wzmacniaczu (radiu) czy kolory kabli które sa na kostce do suba, także przy kostce wzmaka (radia) sa. Jeżeli tak to sprawdz, czy wychodzi sygnał na te kable. Czy sprawdziłeś czy sub jest sprawny? Jakie masz radio? Jakie kolory mają kable w kostce do suba? Edytowane 14 Sierpnia 2020 przez Muskel1
dzagu Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2020 W dniu 14.08.2020 o 22:36, Muskel1 napisał: Czyli podsumujmy: Subwoofer jest tam oryginalny, tak? Jeżeli tak to powinien być też oryginalny wzmacniacz (lub radio zależy jaki system masz). Jeżeli takowy jest, musisz sprawdzić przy wzmacniaczu (radiu) czy kolory kabli które sa na kostce do suba, także przy kostce wzmaka (radia) sa. Jeżeli tak to sprawdz, czy wychodzi sygnał na te kable. Czy sprawdziłeś czy sub jest sprawny? Jakie masz radio? Jakie kolory mają kable w kostce do suba? Sprawa wygląda następująco, kiedyś było inne radio z wzmacniaczem, teraz mam mmi 3g high i nie posiadam wzmacniacza z tyłu. Podpiąłem do kostki przewody i do suba ale dalej nie chodzi. Kolor przewodów to brązowo biały albo żółty. W teście głośników w vcds nie było głośnika niskotonowego. Czy trzeba go zakodować?
Muskel1 Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Patrzyłeś dokąd idą i gdzie wchodzą te przewody z suba? Na które piny i którą kostkę?
dzagu Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Sprawdziłem teraz wersje radia, model to: 4g0035053. Ostatnio mechanik zrobił mi nowy przewód i wpiął to w dużą kostkę, niestety radio nie daje napięcia na ten przewód.
Muskel1 Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Czy oby na odpowiednie piny wpiął? 9 i 13 ?
dzagu Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2020 (edytowane) 5 godzin temu, Muskel1 napisał: Czy oby na odpowiednie piny wpiął? 9 i 13 ? Zaraz sprawdzę, dostałem informacje że wersja radia 4g0035053 nie wspiera subwofera. biało żółty i żółto brązowy, tam zostały wpięte piny do subwoofera Edytowane 24 Sierpnia 2020 przez dzagu
Muskel1 Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Całkiem możliwe że nie obsługuje. Niech ktoś potwierdzi.
Rekomendowane odpowiedzi