Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wyjąca pompa paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie, podczas jazdy zaczęła być słyszalna pompa paliwa, słychać wyraźne wycie powyżej 3800 obr./min. Wcześniej żadnych problemów nie było, przedwczoraj sprawdzałem v-max i po tym właśnie (ale też po kilku godzinach) usłyszałem bardzo niepokojące wycie pompy spod kanapy pasażera z prawej strony. Od razu zwolniłem, obroty spadły z 5000 na 4000 i dalej minimalnie wyła, a raczej wydawała dźwięk jakby za głośno pracowała, zwolniłem jeszcze trochę, tj obniżyłem obroty do 3700 i ucichło.. Nie chcę sobie załatwić wtrysków opiłkami padającej pompy, dlatego chciałbym się dowiedzieć na co opłaca się wymienić, od razu na wydajniejszą pompę (lub sam wkład) czy nie wydziwiać i brać to samo co już siedzi..

A i filtr paliwa wymieniany rok temu.

Edytowane przez Langista

Opublikowano

Wymieniaj póki jeszcze odpala. Ja czekałem i rano biegłem na autobus do roboty. Wymontowałem cały koszyk i wymieniłem wkład. W pobliskim sklepie motoryzacyjnym dobrali mi wkład. Koszt około 100zł.

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, gacek585 napisał:

Wymieniaj póki jeszcze odpala. Ja czekałem i rano biegłem na autobus do roboty. Wymontowałem cały koszyk i wymieniłem wkład. W pobliskim sklepie motoryzacyjnym dobrali mi wkład. Koszt około 100zł.

A miałeś podobne objawy?

Opublikowano

Moja burczała od razu po odpaleniu.

Opublikowano
W dniu 22.08.2020 o 09:13, Langista napisał:

Nie chcę sobie załatwić wtrysków opiłkami padającej pompy, dlatego chciałbym się dowiedzieć na co opłaca się wymienić, od razu na wydajniejszą pompę (lub sam wkład) czy nie wydziwiać i brać to samo co już siedzi..

Po drodze masz jeszcze filtr paliwa i to nie pompa wtryskowa w dieslu, więc nie martwiłbym się o opiłki, a bardziej o to że nagle zgaśnie albo już nie odpalisz po postoju. W silniku wolnossącym nie ma co wydziwiać z wydajniejszą pompą, poszukaj dobrej jakości zamiennika albo kup oryginał vdo czy tam siemensa.