dzagu Posted September 3, 2020 Posted September 3, 2020 (edited) Witam, mam problem z wskazaniem poziomu oleju w mmi. Co jakiś czas otrzymuje komunikat z prośbą dolania litra oleju. Na bagnecie poziom oleju jest okej, w vcds poziom oleju waha się od 65mm do 70mm w zależności czy ciepły czy zimny. Czy mogę przeprowadzić jakąś adaptację wskaźnika, czy to problem samego czujnika? Co mogę zrobić? Edited September 3, 2020 by dzagu
peter22 Posted March 21, 2021 Posted March 21, 2021 W dniu 3.09.2020 o 16:22, dzagu napisał: Witam, mam problem z wskazaniem poziomu oleju w mmi. Co jakiś czas otrzymuje komunikat z prośbą dolania litra oleju. Na bagnecie poziom oleju jest okej, w vcds poziom oleju waha się od 65mm do 70mm w zależności czy ciepły czy zimny. Czy mogę przeprowadzić jakąś adaptację wskaźnika, czy to problem samego czujnika? Co mogę zrobić? u ojca w q5 zapalił mi sie wczoraj identyczny komunikat , spuściliśmy olej do bańki i okazało się że jest tyle ile powinno . Jakieś podpowiedzi co może być przyczyną ??? Jakiś czujnik ???
gruzin519 Posted March 21, 2021 Posted March 21, 2021 Błędy jakieś są po skanowaniu? Być może czujnik poziomu oleju kończy żywot
dzagu Posted March 22, 2021 Author Posted March 22, 2021 W moim przypadku wymie ilem czujnik poziomu oleju w misce i problem z komunikatami znikł. 1
peter22 Posted March 22, 2021 Posted March 22, 2021 11 godzin temu, dzagu napisał: W moim przypadku wymie ilem czujnik poziomu oleju w misce i problem z komunikatami znikł. dzisiaj zamówiłem nowy czujnik i nowy olej z filtrem . Zobaczymy czy to będzie to . Dam znać co i jak
peter22 Posted March 24, 2021 Posted March 24, 2021 Czujnik wymieniony, olej i nowy filtr również . Wymiana okazała sie strzałem w 10 . Czujnik 250 zł hella aso tej samej firmy 350
Recommended Posts