Jump to content
IGNORED

Problem z poziomem oleju w MMI (CAHA)

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam, mam problem z wskazaniem poziomu oleju w mmi. Co jakiś czas otrzymuje komunikat z prośbą dolania litra oleju. Na bagnecie poziom oleju jest okej, w vcds poziom oleju waha się od 65mm do 70mm w zależności czy ciepły czy zimny. Czy mogę przeprowadzić jakąś adaptację wskaźnika, czy to problem samego czujnika? Co mogę zrobić? 

olej.jpg

Edited by dzagu
Posted
W dniu 3.09.2020 o 16:22, dzagu napisał:

Witam, mam problem z wskazaniem poziomu oleju w mmi. Co jakiś czas otrzymuje komunikat z prośbą dolania litra oleju. Na bagnecie poziom oleju jest okej, w vcds poziom oleju waha się od 65mm do 70mm w zależności czy ciepły czy zimny. Czy mogę przeprowadzić jakąś adaptację wskaźnika, czy to problem samego czujnika? Co mogę zrobić? 

olej.jpg

u ojca w q5 zapalił mi sie wczoraj identyczny komunikat , spuściliśmy olej do bańki i okazało się że jest tyle ile powinno .

Jakieś podpowiedzi co może być przyczyną ???

Jakiś czujnik ???

Posted

Błędy jakieś są po skanowaniu?

Być może czujnik poziomu oleju kończy żywot

Posted

nie ma błędów , obstawiam również ten czujnik 

Posted

czujnik otwarcia maski yebniety

Posted

W moim przypadku wymie ilem czujnik poziomu oleju w misce i problem z komunikatami znikł. 

• Upvote 1
Posted
11 godzin temu, dzagu napisał:

W moim przypadku wymie ilem czujnik poziomu oleju w misce i problem z komunikatami znikł. 

dzisiaj zamówiłem nowy czujnik i nowy olej z filtrem . Zobaczymy czy to będzie to . Dam znać co i jak 

Posted

Czujnik wymieniony, olej i nowy filtr również . 

Wymiana okazała sie strzałem w 10 . Czujnik 250 zł hella aso tej samej firmy 350