Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pasek osprzętu z pominięciem klimy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie zastępował ktoś pasek osprzętu  krótszym, aby pominąć kompresor klimatyzacji???

Pozdrawiam

Opublikowano
8 minut temu, piti82 napisał:

Panowie zastępował ktoś pasek osprzętu  krótszym, aby pominąć kompresor klimatyzacji???

Pozdrawiam

a co za problem ?

musisz tylko dokłądnie wymierzyc

Opublikowano
  • Autor

W sobotę rozwaliło mi w trasie kompresor i tak zablokowało, że nie szło nawet wałem ruszyć. Musiałem niestety wracać laweta 300km:(

Teraz zanim to ogarnę to chcę założyć krótszy pasek, żeby nie mieć uziemionego samochodu.

Zadałem pytanie bo może ktoś już coś takiego robił i ma wymierzone, jak nie to będę musiał wymierzyć

Opublikowano
Godzinę temu, piti82 napisał:

W sobotę rozwaliło mi w trasie kompresor i tak zablokowało, że nie szło nawet wałem ruszyć. Musiałem niestety wracać laweta 300km:(

Teraz zanim to ogarnę to chcę założyć krótszy pasek, żeby nie mieć uziemionego samochodu.

Zadałem pytanie bo może ktoś już coś takiego robił i ma wymierzone, jak nie to będę musiał wymierzyć

Nie masz sprzęgła zrywalnego w kole pasowym klimy? U siostry rozszczelniła się klima po lekkim dzwonie to usunąłem gumki by koło pasowe obracało się bez ruszania wałka kompresora klimy do czasu naprawy układu.

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, pila24 napisał:

Nie masz sprzęgła zrywalnego w kole pasowym klimy? U siostry rozszczelniła się klima po lekkim dzwonie to usunąłem gumki by koło pasowe obracało się bez ruszania wałka kompresora klimy do czasu naprawy układu.

Dzięki za podpowiedź, muszę sprawdzić

Opublikowano
2 minuty temu, piti82 napisał:

Dzięki za podpowiedź, muszę sprawdzić

Nie jestem na 100% pewien ale w b6 na początku szły kompresory ze sprzęgłem elektromagnetycznym,później zmienili na zrywalne.

A jak chcesz sprawdzić jaki długi ma być pasek PK to sznurkiem możesz to sprawdzić.

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, pila24 napisał:

Nie jestem na 100% pewien ale w b6 na początku szły kompresory ze sprzęgłem elektromagnetycznym,później zmienili na zrywalne.

A jak chcesz sprawdzić jaki długi ma być pasek PK to sznurkiem możesz to sprawdzić.

No dzięki, tak będę musiał zrobić bo nie mam za bardzo innego wyjścia  auto potrzebne a nie wiem jak szybko ogarnę klimę

Opublikowano

Bez problemu podejdzie pomijając klimatyzacje. Musi być tylko dobrze wymierzony i napięty

Opublikowano
  • Autor

Jakby co to pasek 1640 podchodzi...

Pozdrawiam