Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SWAP uszkodzonego silnika 2.0 TDI BLB na BKD w Audi A4 B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WITAM :hi:

koledzy a co z podłaczeniem elektryki z silnika BLB na BKD nic nie trzeba ustawic ani rzestawic w oprogramowaniu auta wtryski z silnika BKD sa widoczne i auto dopali jak z oryginalnym silnikiem BLB?

PYTAM BO SAM BEDE ROBIL TAKIEGO SWAPA W TYM TYGODNIU I ZBIERAM INFO ...

Opublikowano

Nic nie trzeba zmieniać , będzie ok :good:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam! :hi:

panowie nie chce zakladac nowego watku.moje pytanko na temat silnika 2.0 PD z oznaczeniem BKD rocznik auta to 2006rok sierpien. czy to silniczek bez awaryjny?? juz chyba nie ma w nim tych walko wyrownowarzajacych ?? czy to dobry wybor?? :mysli:

auto chce kupic na dniach zalezy mi na szybkich wskazowkach od was. :notworthy:

dzieki wielkie!! :good:

Opublikowano

BKD ma pompę oleju taką jak jest w 1.9

Opublikowano

dzieki antonio

mam nadzieje to dobry wybor...[br]Dopisany: 02 Listopad 2011, 21:06_________________________________________________

dzieki antonio

mam nadzieje to dobry wybor...

a cos wiecej mi ktos moze powiedziec na ten temat??cos slyszalem na temat pekajacych glowic tych bkd? prawda to?
Opublikowano

dzieki antonio

mam nadzieje to dobry wybor...[br]Dopisany: 02 Listopad 2011, 21:06_________________________________________________

dzieki antonio

mam nadzieje to dobry wybor...

a cos wiecej mi ktos moze powiedziec na ten temat??cos slyszalem na temat pekajacych glowic tych bkd? prawda to?

W BKD przed 2006r były problemy z głowicami
Opublikowano

I teraz ja już też ,mogę się cieszyć za***istym 2.0 TDI :good:

SWAP zrobiony i teraz się jezdzi ze spokojną głową :naughty:

Podziękowania dla TUNE UP Z GDAŃSKA

Po odebraniu Autka od nich lata jak nowe :evil:

P.S. dla tych co mają,będą mieli i rozsypał im się napęd- PRZERABIAJCIE NAPĘD I NIE RENEGERUJCIE BO TO I TAK NIC NIE DA.POMOŻE TYLKO SWAP

Ja też myślałem że mój napęd jest wieczny :no: a okazło się co innego :disgust:

Opublikowano

RENEGERUJCIE

Raczej "regenerujcie" :)

Tak w ramach nieścisłości-testujemy passata b6, który po przerobieniu gniazda w wałku wyrównoważającym zrobił już 170 tyś km(moduł pompy napędzany kołami zębatymi)...

Opublikowano

ale tak naprawde po co wam te wałki wyrównoważające??? AVF/AWX i pochodne nie miały i chodzą jak ''ta lala''

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam posiadam audi a4 b7 BLB z 2005r jest to sliczne auto do którego mam sentyment ładne czarne S-linie bogato wyposażone jednak ma już przejechane 320.000km a teraz muszę w nim wymienić rozrząd jednak zastanawiałem się

nad zmianą silnika na BKD czy jest ktoś kto może zrobić taką przekładkę z okolic woj.świetokrzyskiego bo pisałem już do firmy USA CAR SERVICE C.E nawet byłem już wstępnie umówiony na taką przekładkę ale po jakimś czasie przestali odpisywać i nie odbierają telefonów.

Opublikowano

to nie jest miejsce na tego typu zapytania. Pytaj w watkach dotyczących lokalnych spotów.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam Czeka mnie swapik właśnie przyjechałem lawetą. 500 km do serwisu mi brakło i nic by się nie stało, odpadł mi rolka napinacza rozrządu.... pękła śruba.... trochę się załamałem bo auto mam od 2 miesięcy.... ale na szczęście jeszcze nie sprzedałem mojej kochanej b5:) pytanie mam takie na 100 % poszła głowica??? stało sie to przy 140 km/h

przed chwilą znalezione

http://allegro.pl/audi-a3-2-0-2-0-tdi-05-140km-bkd-silnik-i2254059072.html

rocznik 2005 czy to juz jest ten lepszy silniczek??

Opublikowano

szukaj mlodszego dawcy.

Opublikowano

z ktorego roku?

Opublikowano

Jutro gosć ma mi dać odpowiedz który rok. ale on jest bez wtrysków czy podejdą te z blb???

Opublikowano

tak

Opublikowano

A czy ktoś sie z was oriętuje czy w silniku blb spotykają sie zawory z tłokiem moze uszkodzenia nie są takie okrutne.

Opublikowano

spotykają się i to okrutnie :decayed:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam taki problem Wysypał mi sie 2.0 BlB autko sprowadziłem z zagranicy jeżeli wsadzę BKD to nie wiem czy łatwo będzie auto sprzedać czy nie warto było 1.9 tid łatwo było by go sprzedać puzniej.

---------- Post dopisany 06-05-2012 at 10:09 ---------- Poprzedni post napisany 30-04-2012 at 19:10 ----------

słuchajcie mam pytanie czy ten silnik bkd z 2005 one miały jakieś wady czy nie??? mam taki na oku z przebiegiem 88 tysi.

---------- Post dopisany at 10:09 ---------- Poprzedni post napisany at 10:09 ----------

słuchajcie mam pytanie czy ten silnik bkd z 2005 one miały jakieś wady czy nie??? mam taki na oku z przebiegiem 88 tysi.