Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Silnik nie pali na zimnym/ciepłym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie. Mam dość złożony problem, postaram sie go jak najlepiej wyjasnic. Na początek dodam ze posiadam instalacje gazowa, samochód ma problemy z zapalaniem (po nocy) pali powiedzmy na 2-3 raz natomiast na rozgrzanym silniku (90 stopni) zapali za 5-10 razem, co ciekawe gdy tylko temperatura spadnie w granice 40-80 stopni pali od strzala. Takie są objawy gdy jezdze na lpg, natomiast gdy jeżdże na samej benzynie problem ustępuje. Byłem juz u dwóch mechaników którzy mówili ze to problem z gazem bo mechanicznie jest ok, i u dwóch gaziorzy którzy mówią ze cala instalacja jest sprawna i to kwestia mechaniczna .. Juz nie mam sily. Może ktoś z Was miał taki problem ?

Bardzo licze na Wasza pomoc?

Opublikowano

Sprawdź wskazania czujnika g62 i czy reduktor nie puszcza gazu podciśnieniem.

Edytowane przez przem8

Opublikowano
  • Autor

Reduktor sprawdzany dwukrotnie, co do czujnika postaram się to sprawdzic. A jest możliwosc ze to uszkodzony regulator ciśnienia daje takie objawy ?

Opublikowano

Witam u mnie gdy były problemy z porannym odpalaniem okazało sie pompa paliwa konczyła swój żywot,tyle że w 1,8 t ale warto sprawdzić tę opcje.czujnik temperatury cieczy sprawdzić przede wszystkim jak kolega wyżej pisze. 

Opublikowano

Ja bym wrócił do tematu gazu- stara ta instalacja? Brzmi jak zużyte/brudne wtryski które losowo nie domykają się i wypuszczają gaz do cylindra przez co go zalewają. Dlatego jest problem z uruchomieniem. Sprawdzisz to dosyć łatwo, w okolicznościach kiedy musiałbyś kręcić x razy silnikiem żeby odpalić, rozpinasz przewód zasilający wtrysków lpg (przy listwie, przy filtrze, gdziekolwiek) - jeśli nie ma w nim ciśnienia to patrz drugie zdanie. Jak wszystko prawidłowo działa to to ciśnienie powinno tam być nawet bo kilku dniach.

Opublikowano
  • Autor

Instalacja ma 3 lata, jeszcze jest na gwarancji dlatego pojechałem do drugiego nie zależnego mechanika od gazu i stwierdził ze wszystko ok. Ale sprawdze to jak będę mial trochę czasu. Mechanik miesiąc temu wymienił mi, ale wkład pompy a nie cala pompę bo kończyła swój żywot. Dziś jednak przy jeździe na benzynie miał rano problem z odpaleniem na zimno, myślę ze to chyba jednak czujnik cieczy ?

Opublikowano

Kreci slabo czy normalnie bo moze aku masz na wykonczeniu

Opublikowano
  • Autor

Kręci normalnie, akumulator mimo lat trzyma baaardzo długo.