Opublikowano 14 Października 20205 l Witam. Mam taki problem. Po zamontowaniu żarówek takich jak poniżej, albo w zasadzie jakichkolwiek z canbusem do świateł wstecznych czujniki parkowania szaleją, cały czas piszczą. Czujniki dokładane, typowy set z allegro. Czy ktoś podpowie jak mogę to rozwiązać, zalezy mi na ledach gdyż mam przyciemnione lampy, a pod blokiem ciemno więc po zmroku mało co widać z tyłu P21W 144 led smd 4014 BA15S canbus 1156 WSTECZNY 8152867640 - Allegro.pl ALLEGRO.PL Kup teraz na Allegro.pl za 23,84 zł - P21W 144 led smd 4014 BA15S canbus 1156 WSTECZNY...
Opublikowano 15 Października 20205 l W " żarówkach " led są prawdopodobnie przetwornice które emitują zakłócenia elektromagnetyczne , a te " słyszy " układ czujników parkowania Jakość jednego i drugiego słaba i taki efekt Jeżeli układ czujników parkowania zasilany jest bezpośrednio ze świateł wstecznych to zakłócenia mogą się przedostawać po zasilaniu, może jakiś filtr R C na zasilaniu PDC by pomógł ?
Opublikowano 19 Października 20205 l Autor Dzięki za odp. Myślę, że lepsze żarówki tutaj sprawę załatwią. Zamawiam teraz od promotor light devices. Centralka czujników zasilana z przewodu wstecznego lewej lampy.
Opublikowano 19 Października 20205 l Podłącz zasilanie czujników pod drugi akumulator ( nie musi być duży , od UPS-a wystarczy ) i przetestuj czy zakłócenia nadal występują
Opublikowano 19 Października 20205 l @piotrsob1 myślisz, że może mieć to związek z diagnozą żarówek? Też o tym myślałem
Opublikowano 19 Października 20205 l 3 godziny temu, Muskel1 napisał: @piotrsob1 myślisz, że może mieć to związek z diagnozą żarówek? Też o tym myślałem Jeżeli żarówki od wstecznego są testowane to może to mieć związek z tymi zakłóceniami ...
Opublikowano 25 Sierpnia 20214 l Siema mam właśnie ten sam problem. Pytanie czy lepsze żarówki rozwiązały problem