skodavka Opublikowano 19 Października 2020 Opublikowano 19 Października 2020 (edytowane) Witam, Proszę o pomoc w zlokalizowaniu denerwującego stukania. Niestety trudno mi samemu to zrobić bo zaczyna się od około 120 i zanika przy około 140km/h. Dźwięk przypomina jakby kawałek plastiku czy śrubka latała w kanale nawiewu ale to raczej nie tam bo w trakcie hałasu wyłączałem klimatronik i zero poprawy. Stukanie dochodzi gdzieś z okolicy dolnego słupka od strony kierowcy. Ostatnio miałem problem z zalewaniem tapicerki pod nogami (problem już rozwiązany) i po demontażu tapicerki pod kierownicą dźwięk się wyraźnie nasilił. Możliwe, że to coś za nadkolem? Edytowane 19 Października 2020 przez skodavka
Muskel1 Opublikowano 19 Października 2020 Opublikowano 19 Października 2020 Sam demontowałeś tapicerkę?
skodavka Opublikowano 19 Października 2020 Autor Opublikowano 19 Października 2020 Tak. Zdjąłem osłony plastikowe pod kierownicą i słupkiem. Jeszcze bez nich jeżdżę, żeby tapicerkę na podłodze dobrze wysuszyć. Zdemontowane części tylko tłumiły te dźwięki.
Muskel1 Opublikowano 19 Października 2020 Opublikowano 19 Października 2020 Może wpadła Ci gdzieś klamra metalowa trzymająca tapicerkę. Zobacz czy wszystkie klamry/spinki są na zdemontowanych częściach.
skodavka Opublikowano 19 Października 2020 Autor Opublikowano 19 Października 2020 Dzięki. Tylko to stukanie pojawiło się dużo wcześniej zanim dobierałem się do tapicerki. Ale sprawdzę.
skodavka Opublikowano 25 Października 2020 Autor Opublikowano 25 Października 2020 Chyba znalazłem źródło stukania. Spod nadkola wystaje przewód w obudowie plastikowej. Obudowa była porozpinana na zatrzaskach i latała luźno. Przymocowałem to na szybko trytką i jest trochę lepiej ale jeszcze delikatnie stukanie słychać. Ktoś wie co to jest i jak powinno być prawidłowo zamocowane?
Rekomendowane odpowiedzi