Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi RNS E Incorrect PIN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Moze ktos tutaj zdola mi pomoc.

Kupilem radyjko z pinem na bay i niestety nie przyjmuje pinu mimo iz dla pewnosci wygenerowalem kolejny pin na ebay i jest taki sam jak oryginal.

Radio to RNS E

Ja sie pytam o co kaman?

Edytowane przez Mateo0000

Opublikowano

Możliwe że ktoś grzebał w eepromie,wtedy nie da się wygenerować poprawnego kodu na podstawie SN. Może być również zmieniona płyta główna a zapisany pin jest z poprzedniej.Elektronik od liczników i elektroniki samochodowej powinien Ci ogarnąć nowy pin.

Edytowane przez pila24

Opublikowano

W tym radiu nie ma eep wszystko siedzi w 29xl12df, masz dwa wyjścia podepnij vcds i sprawdź vin radyjka i nr. Czasami ludzie podmieniają bebechy , a pokrywa zostaje stara. Jest jeszcze jeden sposób wydobycia samemu kodu, ale czasami ubija navi na amen.

Edytowane przez Tom A4

Opublikowano
  • Autor

Wychodzi na to ze bylo grzebane. Npisalem do sprzedawcy, czekam co on odpisze, w ostatecznosci odesle sprzet jak nic nie zrobie

Opublikowano
12 godzin temu, Tom A4 napisał:

Jest jeszcze jeden sposób wydobycia samemu kodu, ale czasami ubija navi na amen.

Ale to chyba zależy od wersji rnse,w Q na 5 sztukach wyciągnąłem pin bez problemów dla navi. Nie wiem jaką  wersje ma kolega i nawet nie proponuje .

Opublikowano

Czyli miałeś szczęście i nie wersja ma tu znaczenie.  Problem z softem pojawia się po czasie nie natychmiast, 99% problemów to nie gasnący can i radio pobiera prąd, lub po czasie wywala chińskie znaki.

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, pila24 napisał:

Ale to chyba zależy od wersji rnse,w Q na 5 sztukach wyciągnąłem pin bez problemów dla navi. Nie wiem jaką  wersje ma kolega i nawet nie proponuje .

mam 0E0 035 192 Q, czyli mam Q.

Opublikowano
  • Autor
13 godzin temu, Tom A4 napisał:

W tym radiu nie ma eep wszystko siedzi w 29xl12df, masz dwa wyjścia podepnij vcds i sprawdź vin radyjka i nr. Czasami ludzie podmieniają bebechy , a pokrywa zostaje stara. Jest jeszcze jeden sposób wydobycia samemu kodu, ale czasami ubija navi na amen.

Chcialem sprawdzic ale nie widzi mi starego jak i nowego radia na VAGu 311. Jutro bede mial wersje 20.4.2 z kabelkiem moze to rozwiaze problem

Edytowane przez Mateo0000

Opublikowano

zainstaluj vcds lite vag 311 nie widzi rnse

Opublikowano
7 godzin temu, Tom A4 napisał:

Czyli miałeś szczęście i nie wersja ma tu znaczenie.  Problem z softem pojawia się po czasie nie natychmiast, 99% problemów to nie gasnący can i radio pobiera prąd, lub po czasie wywala chińskie znaki.

No to minęło około 2 lat i problemy nie wystąpiły w żadnym rnse,nie wiem czy wersja tego programu nie zmieniła się również w czasie. Taką płytkę w UK na stronie sprzedawcy audio widziałem za 100£

Opublikowano
1 godzinę temu, pila24 napisał:

No to minęło około 2 lat i problemy nie wystąpiły w żadnym rnse,nie wiem czy wersja tego programu nie zmieniła się również w czasie. Taką płytkę w UK na stronie sprzedawcy audio widziałem za 100£

Być może że coś poprawiono , sporo navi nawet z tego forum robiłem po tym sw. Wystarczy poszukać i nawet tu znajdziesz tematy po cd do kodu mam chińskie znaki.

Opublikowano
  • Autor
W dniu 21.10.2020 o 09:05, Tom A4 napisał:

podepnij vcds i sprawdź vin radyjka i nr. Czasami ludzie podmieniają bebechy , a pokrywa zostaje stara. 

Radio wraca do sprzedawcy, za duzo problemow z nim.

Nie moge sprawdzic, jak sie podpinam do kompa to wyskakuja mi te bledy. Ze starym radiem i na "nowym" RNS E nie ma komunikacji

Address 16: Steering wheel        Labels: 8E0-953-549.lbl
   Part No: 8E0 953 549 Q
   Component: Lenksáulenmodul     0701  
   Coding: 02011
   Shop #: WSC 00672  
   VCID: 4189F0034B89C38E5C-4B18

1 Fault Found:
01304 - Radio 
            49-10 - No Communications - Intermittent

-------------------------------------------------------------------------------
Address 17: Instruments        Labels: 8E0-920-9xx-8EC.lbl
   Part No SW: 8H0 920 951 C    HW: 8H0 920 951 C
   Component: KOMBI+WFS 3     H14 0200  
   Revision: 0200        Serial number: AUX6Z0F0076035
   Coding: 0006411
   Shop #: WSC 00551 512 00000
   VCID: 2D51BCB3B71137EE88-515A

1 Fault Found:
01304 - Radio 
            004 - No Signal/Communication - Intermittent

1 Fault Found:
01304 - Radio 
            49-10 - No Communications - Intermitte

Przy okazji udalo mi sie opuscic wyswietlacz w nieodblokowanym audi rns-e, nie spotkalem sie z tym na forum. 

Przytrzymac przycisk wlaczania/wylaczania radia + od wyswietlacza-slychac bylo w glosnikach jak sie wylacza. W druga strone to samo, przytrzymac przycisk od wlaczania radia + od opuszczania wyswietlacza. 

Moze sie komus przyda :)

Opublikowano
45 minut temu, Mateo0000 napisał:

Serial number: AUX6Z0F0076035

Serial Ci pokazało,ale masz racje by dać sobie spokój z tym radiem,szukaj innego.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

io ho un software su CD che che aggiorna l' RNS-E  e genera il codice 

Opublikowano
38 minut temu, Gian napisał:

Ok to jeszcze raz tym razem po polsku, angielsku lub niemiecku. 

Opublikowano
48 minut temu, Gian napisał:

Sì, è stato menzionato in questo argomento. Ci sono stati casi di danneggiamento della navigazione da parte di tale software.

Opublikowano

I have used this software several times with positive results, without ever having problems

Opublikowano
W dniu 8.11.2020 o 11:39, Gian napisał:

I have used this software several times with positive results, without ever having problems

Me too, but there were cases of forum users damaged navigation after this operation. I mentioned earlier that this software did damage in the earlier version.