Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Brak kontrolki świec żarowych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kilka dni temu wykręciłem deskę rozdzielczą i co zauważyłem .... brak jest kabelka dodatkowego który jest podłączony do żarówki świecy żarowej ( przy żarówce są jakby 2 styki) Włożyłem rekę głębiej czy kabel ten nigdzie nie wisi i faktycznie go tam nie ma :(

którędy ten kabel biegnie i gdzie mam go szukać ?? jak to możliwe że kabla tego tam nie ma.

Proszę o jakieś porady

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

do żarówki od świec żarowych nie dochodzą żadne dodatkowe przewody (kalebki)

jest ona zamocowana/osadzona (wkręcona) w płytę licznika jak wszystkie inne żarówki i wszelkie sygnały/impulsy (napięcia) czerpie ze ścieżek na tejże płycie

Opublikowano

jest ona zamocowana/osadzona (wkręcona) w płytę licznika jak wszystkie inne żarówki i wszelkie sygnały/impulsy (napięcia) czerpie ze ścieżek na tejże płycie

dokładnie, spaliła Ci się poprostu żarówka. jak już wyciągasz zegary to przełóż sobie jakąś żarówkę z innej kontrolki i sprawdź czy dalej nie świeci...

Opublikowano

Zdeniu cos mi sie wydaje ze nie do końca było juz o tym kiedys na forum że jednak w tych latach były kabelki ja z czego co pamietam po stoim B5 to tez mialem takie kable do świeczek

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

mylisz sie idą tam kabelki czarny i zółty jeśli dobrze pamiętam :mysli:ziom_al odkąd masz auto kontrolka od świec była sprawna ??
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jak macie go wprowadzać w błąd to lepiej nic nie radźcie. Do żarówki od świec żarowych idą dodatkowe dwa kabelki, które wychodzą z jednej z wiązek przy zegarach.

Opublikowano

dokładnie było tak

Roczniki bodajże od 1995 - 1998 posiadały odzielne zasilanie na kontrolke od świec żarowych (kabelki to żółty i czarny)

Roczniki powyżej 1998 roku miały już to zrobione na płycie licznika ( i to według mnie jest najlepsze rozwiązane)

• 1 rok później...
Opublikowano
  • Autor

Witam, ponownie wracam do tematu. Znalazłem swobodnie latający kabelek za licznikiem - pewnie jest od świec - Moje pytanie jest takie - jaką powinienem kupić żarówkę aby ją wkręcić w miejsce starej - dodam że nie mam jej - wypadła gdzies bo byla spalona. Miała taki wystający kawałek metalu aby podłączyć jądo kabelka. Może wie ktoś jaki model tej żarówki ???

Ładnie po 1,5 roku wracam do tematu :)