Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[A4 B6] Kolizja, uderzenie w koło - przestawiona zbieżność

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witajcie,

niestety gość ostatnio wjechał mi na mój pas przed samą maskę a z naprzeciwka leciał gość koło 8 paczek także nie było wyboru :( Uderzyłem moim prawym kołem jemu w pomiędzy przednie drzwi a błotnik.

Zaczęło mi mocno buczeć łożysko, przestawiła się o 2 stopnie zbieżność i teraz zauważyłem, że prawe koło jest bliżej drzwi niż lewe :( Koło 1-1,5cm może. Przy mocnym skręcie koło haczy o nadkole aż je przesuwając w stronę auta. Zaraz po wypadku widziałem, że z tulei banana wyleciał cały olej.

Może ktoś z Was miał podobną sytuację i podpowie co dostało? Wiem, że to wróżenie z fusów, ale jakiś mechanik mi mówił, że na pewno zwrotnica i od razu kupować nową. Kolega znów, że pierwsze co to banan dostaje i od niego zacząć. Sam nie wiem jak się do tego zabrać? Wymienić wszystko? Zwrotnicę, wahacze? Czy faktycznie zacząć od banana i zobaczyć czy coś się zmieni?  Z góry dzięki.

Edytowane przez BlackRider

Opublikowano

Ale w czym problem? Jedź na serwis zawieszenia i zdiagnozują wszystko. I tak płaci sprawca. 

Opublikowano
  • Autor

Jak do tego dojdą jeśli np zwrotnica się gdzieś delikatnie skrzywiła czy wahacz?

Co do płacenia sprawcy to tak nie do końca. Sprawca uciekł i sprawa jest na policji, nie wiadomo czy nie skończy się w sądzie. Także za wszystko płacę ze swojej kieszeni jak na razie.

Edytowane przez BlackRider

Opublikowano

Na pewno banan ucierpiał, skoro wyleciał olej z tulei to jest rozerwana. Osobiście podejrzewam, że do wymiany jest cała prawa strona wahaczy, drążek kierowniczy z końcówką plus łożysko koła.

Opublikowano
  • Autor

banan wymieniony, łożysko wymienione, końcówka i drążek wymieniony. Zbieżność ustawili, kąty mówią, że w miarę OK. Odebrałem auto patrzę i nadal jest 1cm bliżej koło drzwi niż druga strona. Jeszcze jakieś pomysły ? :( Mówili, że niby nie ściąg auto na drodze