inomi13 Opublikowano 27 Października 2020 Opublikowano 27 Października 2020 Witam zauważyłem dzisiaj że rura od intercoolera nie dolega idealnie, zabezpieczenie nie spadło. Dodatkowo zauważyłem znaczną ilość oleju. Pytanie czy turbo już się kończy ? Czy element zaznaczony na zdjęciu ma dolegać idealnie i siedzieć sztywno ?
ecobuda Opublikowano 27 Października 2020 Opublikowano 27 Października 2020 Sprawdź luz na wirniku. Skoro turbina wali oliwą to znaczy że uszczelnienia już nie trzymają, może być że wkrótce się skończy. Sprawdź luz.
piotrsob1 Opublikowano 25 Listopada 2020 Opublikowano 25 Listopada 2020 Olej w dolocie jest rzeczą normalną w uturbionych silnikach, jak dolot jest szczelny to się na zewnątrz nie wydostaje Co do jego ilości to będzie problem jak w najniższym miejscu dolotu będzie go więcej jak sto gram i będzie go ubywało w większych ilościach z silnika podczas jego eksploatacji W pierwszej kolejności ustal i usuń nieszczelności dolotu, potem obserwuj zużycie oleju, ewentualnie kolor dymu jeżeli auto kopci zauważalnie
moniuh Opublikowano 25 Listopada 2020 Opublikowano 25 Listopada 2020 U mnie tez wyciekał olej przez ten wąż i paskudził silnik, poniżej przepustnicy. kiedyś pytałem na forum jak to uszczelnić, ale nikt nie wiedział chyba o co mi chodziło ten wąż wchodzący do przepustnicy ma oring, który wymieniłem na nowy. 3C0145117F teraz jest sztywno zamontowany i nie wycieka olej. Polecam
Rekomendowane odpowiedzi