maniekms2009 Opublikowano 27 Października 2020 Opublikowano 27 Października 2020 Witam, pisze nie poraz pierwszy i jak dotad nie znalazlem rozwiazania problemu ze spatkie badz wskazaniem temperatury w mojej A4 b8 2012 rok, 177KM, automat. Wyglada to tak,temperatura powietrza ponzej 9stopni i przy spokojnej jezdzie temp nie dochodzi do 90 stopni, musze mocniej docisnac(wtedy 90), ale jak wracam to spokojnej jazdy lb sie zatrzymam to spada drastycznie, jesli jest cieplej na dworze to wszystko jest ok ze wskazaniami temperatury. Wymienilem termostat, zawor zwrotny i czujnik temperatury cieczy, nie sie po tym nie zmienilo. Ktos z was Panowie mial cos takiego, mam nadzieje ze nie dowiem sie ze "ten typ tak ma". Jak pisalem dzieje sie tak tylko jak temperatura na dworze jest po nizej 10-9 stopni. Wrzucam zdjecia z wczoraj dla przykladu, bylo 6,5 stopnia i jak widac wskazania temp. dosc mocno spadly, a poza tym temperatura oleju tez sie obnizala w ciagu 2 mniut o 2 stopnie. Pozdrawia i prosze o pomoc.
Góral65 Opublikowano 27 Października 2020 Opublikowano 27 Października 2020 Muszę Cię zmartwić , ten typ tak ma, temat znany i popularny chociażby po liczbie postów
duzy616 Opublikowano 27 Października 2020 Opublikowano 27 Października 2020 3 godziny temu, Góral65 napisał: Muszę Cię zmartwić , ten typ tak ma, temat znany i popularny chociażby po liczbie postów Posiadałem A4 allroad 2.0 TDI 170 KM CAHA Przejeździłem dwie zimy, żadnych problemów z temperaturą. Może dlatego, że była wyprodukowana na rynek Szwedzki.
Rekomendowane odpowiedzi