Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ARG] Silnik uruchamia się co drugi raz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc po wczorajszej myjni (nie myłem silnika !) dzisiaj rano auto nie chciało zapalić .

Po kolejnej próbie silnik zapalił ale z wielkimi kłopotami tak jak by nie palił na jeden baniak .

Przejechałem kilka kilometrów rozgrzałem go do 90 i po powrocie do domu zgasiłem i próbowałem

ponownie odpalić . Już nie pamiętam czy dobrze zapalił :embarrassed: Ale po ponownych próbach raz palił dobrze a

kolejny raz fatalnie i tak w kółko .

Czyli "dobrze ,źle, dobrze ,źle,dobrze ,źle,dobrze ,źle....... "itd :mysli:

Miał ktoś podobne objawy . Postaram się zrobić w poniedziałek vaga . To napisze co wyszło .

Puki co proszę o jakieś mądre przemyślenia bo nie wiem co można sprawdzić vagiem .

Bo znając życie jak nie zapytam o "coś " to matoły nie sprawdzą :disgust:

Oczywiście sprawdzę przepławkę i przepustnice .Co jeszcze warto sprawdzić (również vagiem) ???

Opublikowano

Zwróć uwagę czy problem z odpaleniem jest tylko na zimnym czy tylko ciepłym silniku? Czy może temperatura nie ma znaczenia?

Teraz tylko czekać na vAGa... (zapisz błędy)

Opublikowano

Witam.

Dokładnie tak może być czujnik temp. ale też może niedomagać immobilizer. Sprawdź VAGiem, porównaj wartości wskazania czujników temp. na zimnym silniku powinie wskazywać temp. otoczenia.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Nie byłem na vagu bo zakładałem hak holowniczy i przy tej okazji tak mnie w....li :kwasny:

że odechciało mi się u nich cokolwiek robić . To tak na marginesie . A z objawy o których pisałem na początku to zniknęły :wink4: . Ale muszę napisać że podczas tych objawów zauważyłem jedną raczej istotną rzecz na którą

na początku nie zwróciłem uwagi . A mianowicie wskazania termometru pokazywał 7,5 stopnia a naprawdę było koło

20 . Samochód stał cały czas na zewnątrz nie w garażu . Karoseria była cała nagrzana a on cały czas pokazywał 7,5 stopnia i były problemy z rozruchem . Jak już pisałem dolegliwości ustąpiły jak by co to będę wiedział czego szukać :naughty: Bardzo dziękuje za wszelkie sugestię i WESOŁYCH ŚWIĄT :)