sancz Opublikowano 31 Października 2020 Opublikowano 31 Października 2020 Witam. Sprawa wygląda tak że chce wymienić siedzisko oraz boczki od strony drzwi w fotelu kierowcy. Jest to fotel recaro. Żeby przygotować fotel tapicerowi muszę zdemonotwac plastiki po bokach fotela, czyli panel sterowania fotelem oraz plastik po drugiej stronie, zatrzymałem się na wyciągnięciu 2 kołków i dalej nie wiem co robić. Rozbierał może ktoś taki fotel? Proszę o wskazówki
MaTeo85 Opublikowano 31 Października 2020 Opublikowano 31 Października 2020 Od spodu masz pręt stelaża na fotelu. Na nim zamocowany jest ten plastik musisz odbezpieczyć zatrzaski i plastik wysunąć w górę. W elektrycznie sterowanym jest chyba tak samo jak w manualnym (ale może niech ktoś potwierdzi). Jak wywalisz fotel kopytami do góry to będzie w miarę dobrze widać gdzie są te uchwyty na pręcie.
sancz Opublikowano 31 Października 2020 Autor Opublikowano 31 Października 2020 Odbezpieczylem 2 kołki z tyłu panelu i miałem wrażenie że ten plastik ma się wysunąć albo w stronę kierownicy albo do góry ale plastik ani drgnie a nie chce połamać
Rekomendowane odpowiedzi