dnatime Opublikowano 29 Listopada 2020 Opublikowano 29 Listopada 2020 (edytowane) Witam, Który sygnał z ECU odpowiada za zapalenie w liczniku kontrolki o błędach silnika ? (jeśli w ECU pojawiły się błędy). Nie wyświetlają mi się komunikat o błędach z ECU (wcześniejszy właściciel jakoś go zablokował, gdyż jego sterownik miał notoryczny błąd po usunięciu imo). Teraz posiadam ECU z poprawnie usuniętym imo ale nie znalazłem żadnych przeciętych kabelków. Posiadam licznik z fisem (wskaźnikiem ładowania i ciśnienia oleju) licznik posiada trzy wtyczki 26pin oraz płaską czarną z jednym kabelkiem. W miejscu imo są zwarte piny 9 i 10. Samochód to A4 B5 97r. Edytowane 29 Listopada 2020 przez dnatime
Banan Opublikowano 29 Listopada 2020 Opublikowano 29 Listopada 2020 AEB nie zapala żadnej kontrolki - dopiero w autach z elektroniczną przepustnica pojawiła się kontrolka EPC , a w autach z sondami diagnostycznymi pojawiła się kontrolka check engine
dnatime Opublikowano 30 Listopada 2020 Autor Opublikowano 30 Listopada 2020 (edytowane) Czyli u mnie nie pojawi się żadna informacja na liczniku np. przy błędzie o składzie mieszanki, czy uszkodzonym przepływomierzu? Edytowane 30 Listopada 2020 przez dnatime
Rekomendowane odpowiedzi