elmer35 Opublikowano 14 Grudnia 2020 Opublikowano 14 Grudnia 2020 Witam Auto: A4 B5 2.8 ALG LPG sedan quattro automat tiptornic, rocznik 1998. Od dwóch dni mam taki objaw, że wentylator ten od klimatyzacji (czyli ten elektryczny, nie mylić z wisko) działa cały czas od momentu załączenia zapłonu do momentu zgaszenia silnika. Klimatyzacja załączy się jak temp. na wyświetlaczu FIS pokaże ok. 2stC czyli jest OK. Klima startuje, tzn śnieżynka na klimatroniku świeci cały czas oraz sprężąrka też się obraca (nie tylko kółko po którym pasek idzie, ale też wałek sprężarki, klima działa) Co może być przyczyną takiego stanu rzeczy ? Jutro po pracy podłącze VAGa i zobacze jakie tam mogą być błędy, może mnie na coś naprowadzą w co wątpie, bo często samodiagnostyka jest ułomna.
Fazii Opublikowano 14 Grudnia 2020 Opublikowano 14 Grudnia 2020 Do sprawdzenia termowłącznik. Pozycja 8 na foto
elmer35 Opublikowano 15 Grudnia 2020 Autor Opublikowano 15 Grudnia 2020 Dziś sprawdzałem. Padł właśnie ten termowyłącznik, który u mnie jest zamontowany w chłodnicy cieczy chłodzacej silnik ale w innym miejscu niż na obrazku powyżej. Patrzyłem w etce online ale nie znalazłem odpowiedniego schematu żeby to pokazać. U mnie ten czujnik jest w chłodnicy w okolicach sprężarki klimatyzacji. Jest to czujnik trzypinowy, wtyczka prostokątna. W ICku zamiennik 35zł. Tylko zaś płyn wymieniać i potem to odpowietrzanie układu chłodzenia.
Rekomendowane odpowiedzi