Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zmiana auta Audi vs BMW vs Volvo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, koledzy i koleżanki muszę się poradzić przy wyborze nowego samochodu. 3.5 roku jeździłem Audi a4 b7 2.0 tdi. Ile nerwów i pieniedzy straciłem to się w głowie nie mieści. Kupiłem bo byłem nieświadomy problemów jakie niósł ze sobą ten model, dlatego teraz chciałbym uniknąć rozczarowania z zakupionego auta. Trochę się rozglądałem po sieci i zasięgnąłem opinii użytkowników na różnych forach internetowych. Interesuje mnie tylko benzyna ew. założenie instalacji gazowej. 

Szukam auta o roczniku młodszym niż 2012 rok i w cenie do 70k zł. 

1. Audi a4 b8 2.0 lub 1.8 tfsi, poczytalem o problemach z braniem oleju i problemami z rozrządem. 

2. Bmw f30 2.0i lub 2.8i tutaj też problem z rozrządem, braniem oleju, i pompa olejowa 

3. Volvo v60 T4 T5 T6, problemy z braniem oleju. 

Myślałem, że auta z młodszego rocznika mają nieco ogarnięte te sprawy i nie będzie problemu z ich eksploatacja ale co można wyczytać w internecie przyprawia mnie o błyskawiczny porost siwych włosów. Czy ktoś może posiada te modele i może pomóc mi swoimi doświadczeniami? A może polecilisbysie inne marki i inne modele aut? Mój tymczasowy dupowoz zaczyna się delikatnie mówiąc sypac dlatego z początkiem roku styczen/luty jeżeli byłaby ciekawa oferta to będę chciał kupić jakieś auto. Dzięki za wszelką pomoc. 

Opublikowano

weź kup sobie nową dacie sandero  i bedziesz miał po kłopocie a gótówki Ci jeszcze zostanie.

Opublikowano

Kup B8 polifta 2.0TFSI CMPB. Problemów nie będzie:hi:

Opublikowano

Za 70.000zł kupisz A4 B8 które nie ma już problemów z nadmiernym zużyciem oleju.

Opublikowano
  • Autor

Mówicie, że w tej kwocie można kupić bez wady olejowej. Od którego rocznika już ta wada była wyeliminowana? Czy to dotyczy silników 1.8 jak i 2.0 tfsi? 

Opublikowano

Szukaj b9 1.4tfsi z pierwszych roczników.  szkoda 70tys za b8. Albo idź po nowa Skoda Scala, itp.   

Albo wplac 70 tys, drugie 70 tys w kredyt i bierz nowe A4, Q3, tiguana, octavie, Passata, superb, karoq, ateca, co wolisz. Masz gwarancję i spokój na lata. I niska ratę. 

Edytowane przez matbruk