tomek916 Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Jak w temacie , w tym tygodniu będę zabierał się do wymiany rozrządu i proszę o info po jakim przebiegu wymienia się ów napinacz lub jak określić jego stan bo w '' Sam naprawiam '' nic nie znalazłem .
szachal Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Mialem ten sam problem:) W roznych samochodach jest roznie np w mitsub. powinien sie on ugiac 1mm pod naciskiem 100-200nm. W audi nie wiem ale ja sprawdzilem w prosty sposob. Zmontowalem wszystko zakrecilem pare razy silnikiem i sprawdzilem jaka jest odleglosc pomiedzy napinaczem a jego obudowa w moim silniku jest od 6-10 mm. Ty masz ADR nie wiem jaka powinna byc u ciebie. Gdyby odleglosc sie nie zgadzala to bylby uszkodzony. Mam 120 tys mil wiec przy nastepnej wymianie paska nie bede sie zastanawial tylko kupie wszystko lacznie z lancuchem i jego napinaczem ktory jest z tylu. Moze ktos kto ma dokladne info sie wypowie?
maciekg Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Ksiazka mowi, ze napinacz w ADRach, wymienia się po 200 tys. szukajcie Panowie, bo temat byl poruszany.
tomek916 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Dzięki , właśnie rozebrałem rozrząd i ów napinacz wygląda mi na orginał jeszcze , aluminium zaśniedziałe więc sprawa sama się rozwiązała
Rekomendowane odpowiedzi