MarcinL Opublikowano 10 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 Dzisiaj dojdzie do mnie paczka od chinczyka. Jak się uda, to postaram się jeszcze dzisiaj zamontować, a jak nie, to jutro i dam znać czy śmiga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 10 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 Działaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinL Opublikowano 10 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 8 godzin temu, Muskel1 napisał: Działaj Jakieś kodowanie dodatkowo musi być? Bo nie działa mi po samym wpięciu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 10 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 Masz oryginalnie białe lampki na dole czy je także dokładałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinL Opublikowano 10 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 1 minutę temu, Muskel1 napisał: Masz oryginalnie białe lampki na dole czy je także dokładałeś? Dokładałem. Znalazłem teraz takie coś dla passata to będzie to samo dla B9? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 10 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 Wklej pełny autoscan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinL Opublikowano 10 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 39 minut temu, Muskel1 napisał: Wklej pełny autoscan Takie kodowanie dalem i śmiga Ale dolny led d*py nie urywa. Na zdjęciu widać, że coś tam świecie, ale na żywo słabizna. Już w b7 lepiej mi świeciło 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 10 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 18 minut temu, MarcinL napisał: Takie kodowanie dalem i śmiga Ale dolny led d*py nie urywa. Na zdjęciu widać, że coś tam świecie, ale na żywo słabizna. Już w b7 lepiej mi świeciło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasior87 Opublikowano 15 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2021 W dniu 16.10.2021 o 15:38, M4R1O napisał: Car Red Door Warning Light+LED Footwell Light Lamps with Cable Wiring For A3 S3 A4 B8 S4 A5 A6 C7 S6 A7 A8 S8 Q3 Q5 Q7 RS3 RS4|Signal Lamp| - AliExpress WWW.ALIEXPRESS.COM Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.com opcja nr 1. Na zapytanie co zawiera zestaw 1 chińczyk odpisał, że wysyłają to co na zdjęciu, czyli najprawdopodobniej będzie brakować wtyczek 4E0972575. Które można zamówić tu: 1 Set 2 Pin 4B0971832 / 4B0 971 832 / 4E0 972 575 Door Lamp Socket Interior LED Light Plug Speaker Connector For Audi VW Skoda|Cables, Adapters & Sockets| - AliExpress WWW.ALIEXPRESS.COM Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.com W tym tygodniu dam znać bo wiązka już jest na WER Zabrze Orientuje się ktoś czy idzie dostać już w PL takie kompletne wiązki na białe i czerwone lampki czy dalej trzeba zamawiać z Alii? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4R1O Opublikowano 15 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2021 27 minut temu, tasior87 napisał: Orientuje się ktoś czy idzie dostać już w PL takie kompletne wiązki na białe i czerwone lampki czy dalej trzeba zamawiać z Alii? Niedawno robiłem rozeznanie w temacie. W PL jeden sprzedawca na allegro robi gotowe wiązki. Z tego co pamiętam chyba 60zł za jedną sztukę. Z czerwoną lampką 90zł. Natomiast z ali wychodzi zdecydowanie taniej, mój zestaw na 4 komplety: 70zł wiązki z ali 20zł gniazda 4E0 972 575 z ali 40zł ori lampki audi z PL 20zł 10 szt LEDów z ali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasior87 Opublikowano 16 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2021 10 godzin temu, M4R1O napisał: 20zł gniazda 4E0 972 575 z ali Ile tych gniazd wchodzi na całe auto przy braku białych i czerwonych lampek ? 4szt.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4R1O Opublikowano 16 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2021 7 godzin temu, tasior87 napisał: Ile tych gniazd wchodzi na całe auto przy braku białych i czerwonych lampek ? 4szt.? Przy braku lampek teoretycznie żadnej. Wiązka od chińczyka jest w konfiguracji pod samochód, który nie ma oświetlenia. >długi odcinek do czerwonej lampki i od czerwonej lampki krótszy odcinek do lampki białej< W swojej A4 mam pełne oświetlenie LED i otrzymane wiązki przerobiłem na rozgałęzienie od białej do czerwonej. Tym samym potrzebowałem 4 szt. Teoretycznie wystarczy Ci gotowa wiązka, podpięcie do kostki i kodowanie. Wszystko opisał @MarcinL w postach wyżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasior87 Opublikowano 17 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2021 (edytowane) W dniu 10.11.2021 o 19:49, MarcinL napisał: Takie kodowanie dalem i śmiga Ale dolny led d*py nie urywa. Na zdjęciu widać, że coś tam świecie, ale na żywo słabizna. Już w b7 lepiej mi świeciło O tym kodowaniu pisałeś? Dzięki M4R1O Edytowane 17 Listopada 2021 przez tasior87 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 17 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2021 (edytowane) 24 minuty temu, tasior87 napisał: O tym kodowaniu pisałeś? Dzięki M4R1O Nie, to są całkiem inne sterowniki i koduje się je w długim kodowaniu. Należy w Byte 1 aktywować Bit 2 aby uruchomić lampki w drzwiach. Edytowane 17 Listopada 2021 przez Muskel1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzejx Opublikowano 25 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2021 Panowie jak to podpiąć? Pin 13 masa jest zajęty. Mam się w niego wciąć czy wpiąć w inne miejsce? Tylko w które. Moja kostka ma inne oznaczenie jak podaje Muskel1 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 25 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2021 Od czego ta kostka? Chyba niewłaściwą masz w ręku. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 25 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2021 (edytowane) W tylnych modułach jest ta czarna i do niej się wpinasz. Pin 13 jest już osadzony więc musisz lekko usunąć izolację i wpiąć ( bądż wlutować się) w ten masowy przewód. Edytowane 25 Listopada 2021 przez Muskel1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzejx Opublikowano 25 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2021 Drzwi tył kierowcy czrna 16 pin od podnoszenia okna. Innej 16 pin nie mam. Jest jeszcze biała 20 pin i taka mała 4 pin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzejx Opublikowano 25 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2021 (edytowane) Właśnie o tej kostce pisałem ?,dzięki działam dalej? Świeci, nie musiałem podłączyć vcds żeby zrobić kodowanie, może wynikiem tego było wcześniejsze dołożenie świateł w klamce zewnętrznej. Trochę grzebania, ale fajnego i satysfakcja na +. Jutro przednie drzwi kierowcy i pasażera. Dzięki @Muskel1 Edytowane 25 Listopada 2021 przez Andrzejx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzejx Opublikowano 25 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2021 Pochwalcie się jakie macie żarówki led w czerwonych lampkach. Zwykłe faktycznie słabo świecą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi