Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

a4 b6 nie działający mechanizm szyby lewy przód

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a4 b6  avant elektryczne szyby tylko z przodu .Jakiś czas temu zepsuty został mechanizm opuszczania szyby. lLnka spadła na chama było ciśnięte aż się silnik ciepły robił. wymieniłem linki złożyłem do kupy wszystko i guziki nie reagują wcale. Gdy klikam szybe góra czy dół nie słychać jakiej kolwiek reakcji. Prąd dochodzi do silnika i sam silnik na krótko też działa a klawisze nie sterują nimi lewą i prawą.  Prawa szyba przyciskiem na prawych drzwiach działa ale lewy panel nie odpowiada na nic. Pytanie jest taki czy gdy podmienie przyciski z b7  gdzie mam 4 el szyby to ma prawo zadziałać czy trzeba coś kodować ?  chyba że ktoś ma jakieś pomysły co mogło paść ? 

Opublikowano (edytowane)

Silnik szyby jest zespolony z tzw. komputerem sterującym drzwi ( w tym przypadku kierowcy) nie wiem co dokładnie było robione ale może coś uszkodziłeś lub wypięta jest kostka czy wiązka uszkodzona...? Przełącznik jeśli taka sama ma pinologie do powinien zadziałać.

P.S zmieniałeś silniczek cały czy tylko linki?

Edytowane przez dealler
Opublikowano

linki i prowadnice zmieniłem. silniczek odkreciłem od drzwi i nie odpinałem go z kabli. wiązka jest cała już pomierzyłem też. mogło coś się upalić w przełączniku?