Johnu Opublikowano 9 Stycznia 2021 Opublikowano 9 Stycznia 2021 Witam Podlaczylem niedawno kamerke w audi a5 f5, kupiona uzywka z tego samego modelu. Wiązkę kupilem dedykowana do tego pojazdu wszystko wpiete. Pod tylna kanapa Cany podpiele , zasilanie, kable video , podpiete w schowku pasazera. Prosiłbym o pomoc przy kodowaniu kamerki jedyne dane które mi sie udało ustalic Modul 09 Byte 35 Bit 4 zaznaczony i zapisany Modul 19 6C Uklad kamery cofania. Status Komunikacja OK Modul 5F Multimedia tu mam problemy Car_Funktion-List_BAP bo nie wiem co gdzie i jak Restart MMI Kamerka nie dziala nadal ani przyciskiem ani na Biegu R Mam VCP do diagnostyki kabel + oprogramowanie troche inaczej sie go obsluguje i dlatego mam problem w module 5F jakby ktos nakierowal, lub moze cos jeszcze pominolem
Muskel1 Opublikowano 9 Stycznia 2021 Opublikowano 9 Stycznia 2021 (edytowane) Jaki nr części kamera? Są 2 różne. Jedna to zwykła wsteczna, która jest obsługiwana przez 09 i 5F oraz kamera instalowana przy systemie wyposażonym w kilka kamer (360°), ta musi mieć sterownik do kamer 360° i jej nie uruchomisz bez niego. Nie masz sterownika 6C bo 6C to właśnie sterownik do kamer 360° wiec jak ich nie masz to go nie zaznaczasz. Edytowane 9 Stycznia 2021 przez Muskel1
Johnu Opublikowano 9 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 9 Stycznia 2021 ok, rozumiem numer kamerki jaka zakupilem 8W8827566D
Muskel1 Opublikowano 9 Stycznia 2021 Opublikowano 9 Stycznia 2021 (edytowane) To masz odpowiednią kamerkę. To jest ta wsteczna. Edytowane 9 Stycznia 2021 przez Muskel1
Johnu Opublikowano 9 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 9 Stycznia 2021 ok dam znac jak poszlo pytanko jeszcze 6C dac nieaktywne?
Muskel1 Opublikowano 9 Stycznia 2021 Opublikowano 9 Stycznia 2021 Jeżeli się nie myle to ma być deaktywowane bo nie masz 6C.
Johnu Opublikowano 10 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2021 zrobilem adaptacje w 5F wg instrukcji , restart i teraz po wlaczeniu przycisku do parkowania badz biegu jest tylko dzwiek a nie pojawia sie na ekranie nic ani parkowanie przod tyl ani obraz z kamery. Mozliwe ze trzeba deaktywowac 6C tylko jak to zrobic w tym VCP co wcisnac zeby deaktywowac mam czujniki parkowania przod tyl jezeli ma to jakies znaczenie
Muskel1 Opublikowano 10 Stycznia 2021 Opublikowano 10 Stycznia 2021 Odznaczyć w tym okienku 6C się nie da?
Johnu Opublikowano 10 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2021 sprobuje tak jak na tym zdjeciu 1 najwyzszym zaznacze wszystkie oprocz 6C i dam koduj zobaczymy co zrobi
Johnu Opublikowano 10 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2021 (edytowane) Nic nie pomoglo obraz z kamery się nie pojawia ani widok PDC , moze jakies kodowanie badz cos jeszcze trzeba zrobic? Edytowane 10 Stycznia 2021 przez Johnu
Johnu Opublikowano 11 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2021 (edytowane) Kamera działa wszystko wg wyższych ustawień pomylilem tylko 2 adaptację vps_msg_bus wybralem opcje cab 15 a ma być zacisk 15 (terminal 15) Obraz wygląda teraz tak po wbiciu biegu lub wciśnięcie przycisku PDC Pytanie czy można go jakby do gory przesunąć czy tak jak jest ma być? Bądź dodanie linii pomocniczych Edytowane 11 Stycznia 2021 przez Johnu
Muskel1 Opublikowano 11 Stycznia 2021 Opublikowano 11 Stycznia 2021 (edytowane) Zobacz czy masz błąd zapisany, że kamera nie ma klalibracji. Jeżeli się nie mylę, to należy przeprowadzić kalibracje, będziesz miał wtedy linie pomocnicze. Do kalibracji kamery potrzebne są specjalne plansze kalibracyjne. Ups, bist Du ein Mensch? / Are you a human? WWW.MOTOR-TALK.DE Edytowane 11 Stycznia 2021 przez Muskel1
Rekomendowane odpowiedzi