Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AJM] Dziwna rozbieżność numerów pasków pomiedzy ETKA a stanem faktycznym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Wydaje mi sie ze w aucie sa 3 paski. Rozrzadu, Alternatora, Klimatyzacji. Zgadza sie?

1. W Moim 1Z sprezarka od klimy znajdowała sie w lewym dolnim rogu patrzac od przodu, w ajm jest inaczej? Co jest w miejscu klimy? Pompa wspomagania?

2. Rozrzad wymieniłem. Teraz chce Wielorowkowy i ten drugi Klinowym którym myslałem ze jest od sprezarki klimatyzacji.

No to sprawdzam numery w ETCE i mam:

Wielorowkowy: z klima: 06B 260 849 A, bez klimy: 038 903 137 T.

Ide do samochodu sprawdzam pasek, mam klimatyzacje: 038 903 137 T

Dlaczego tak jest??? Bo zgłupiałem jak to zobaczylem. I nie wiem co kupic...

3. Ten mały pasek klinowy pomiedzy silnikiem a tym urzadzeniem po lewej ma numer: 06B 260 849 A. Co to jest wreszcie za pasek? Do Czego? W 1z w tym miejscu mialem klime.

Co z tym moim paskim wielorowkowym?

Opublikowano

Wielorowkowy: z klima: 06B 260 849 A, bez klimy: 038 903 137 T

Ide do samochodu sprawdzam pasek, mam klimatyzacje: 038 903 137 T

Jest dobrze, bo pasek o numerze 06B 260 849 A jest paskiem klinowym napędzającym sprężarkę klimatyzacji, a pasek 038 903 137 T jest paskiem wielorowkowym napędzającym całą resztę. Ty masz u siebie te dwa paski.

Opublikowano

ok. Czyli kupuje te dwa paski które mam:) a tamto co mysałem ze jest sprezarka jest faktycznie sprezarka:) W 1Z to widac było jak sie włacza i wyłacza:P Tu niezauwayzłem ale jescze sie przyjze jutro:)

paseks.jpg

Tak jest w ETCE. Dziwnie czy jak cos zle rozumiem? Mam POJ. Z KLIMATYZACJA to kupuje ten który jest zaznaczony w etce, bład? Czy co to jest???

EDIT:

AAA... juz wiem:P zaslepiło mnie to bo potraktowałem to jako jeden pasek z opcja do wyboru:) I nie zwrocilem uwagi na numer:P A w etce sa przedstawione dwa paski:)

Dzieki Łukaszor :)

Opublikowano

ETKA czasami ma mylące opisy, które wychwycisz tylko jak często z nią pracujesz.

Na tym rysunku masz dwa paski: jeden do sprężarki klimy (klinowy), a drugi do całej reszty (wieloklinowy).

W tym przypadku dopisek "dla poj.z klimatyzacją" nie mówi o tym, że ten jest dla tych co mają klimę, a ten wyżej jest taki sam, ale dla aut bez klimy.

Opublikowano

Dzieki jescze raz:) A przy okazji jak juz napisałem ten temat. Jakie koszty takich pasków? Kupic Contitech,Gates czy w ASO? Zalezy mi zeby pracowały cicho:)

Opublikowano

Dzieki jescze raz:) A przy okazji jak juz napisałem ten temat. Jakie koszty takich pasków? Kupic Contitech,Gates czy w ASO? Zalezy mi zeby pracowały cicho:)

Kup Contitecha, a jak nie dostaniesz to Gates.

Jedź do Inter Cars i kup sobie (30 zł i 60 zł w detalu bez zniżek).