Gienek12 Opublikowano 19 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 mam problem z audi a4 b5 1.9tdi a mianowicie sprawa wygląda tak że samochód odpalił z rana bez żadnego problemu dojechałem do celu zgasiłem normalnie i wsiadam po około 1h i normalnie odpalił dojechałem do domu zgasiłem po około 2h przekręcam stacyjkę w pozycję zapłon kontrolki się palą przekręcam kluczyk do rozruchu a tu nic zero reakcji dodam jeszcze że próbowałem odpalić holując drugim samochodem to obroty normalnie pokazuje ale silnik zero reakcji wg nie łapie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazii Opublikowano 19 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 Kontrolka od grzania świec pali się po zapłonie? Jest 12V na zaworze odcinającym (znajduje się na pompie wtryskowej) po zapłonie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gienek12 Opublikowano 20 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2021 W dniu 19.01.2021 o 17:06, Fazii napisał: Kontrolka od grzania świec pali się po zapłonie? Jest 12V na zaworze odcinającym (znajduje się na pompie wtryskowej) po zapłonie? Normalnie się zapala i gaśnie kontrolka od świec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol190 Opublikowano 20 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2021 20 minut temu, Gienek12 napisał: Normalnie się zapala i gaśnie kontrolka od świec Pytanie dotyczyło zaworu odcinającego paliwo, zaworu, który znajduje się na pompie wtryskowej, a nie o świece Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazii Opublikowano 20 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2021 Godzinę temu, Gienek12 napisał: Normalnie się zapala i gaśnie kontrolka od świec Czyli ECU dostaje zasilanie. A napięcie na zaworki od pompy jest podawane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gienek12 Opublikowano 25 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2021 W dniu 19.01.2021 o 17:06, Fazii napisał: Kontrolka od grzania świec pali się po zapłonie? Jest 12V na zaworze odcinającym (znajduje się na pompie wtryskowej) po zapłonie? Jest 1V Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazii Opublikowano 25 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2021 To lipa. Przewód gdzieś nie jest uszkodzony? Spróbuj dać na krótko 12v na zaworek i sprawdź czy odpali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gienek12 Opublikowano 25 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2021 1 godzinę temu, Fazii napisał: To lipa. Przewód gdzieś nie jest uszkodzony? Spróbuj dać na krótko 12v na zaworek i sprawdź czy odpali. sory ja źle napisałem miało być że jest 12V Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazii Opublikowano 25 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2021 W dniu 19.01.2021 o 16:23, Gienek12 napisał: a tu nic zero reakcji dodam jeszcze że próbowałem odpalić holując drugim samochodem to obroty normalnie pokazuje ale silnik zero reakcji wg nie łapie. W sensie, że rozrusznik nie kręci czy kręci ale motor nie odpala? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gienek12 Opublikowano 27 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2021 W dniu 25.01.2021 o 21:41, Fazii napisał: W sensie, że rozrusznik nie kręci czy kręci ale motor nie odpala? Rozrusznik nie kręci i motor nie odpala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazii Opublikowano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2021 Sprawdź czy zasilanie że stacyjki na rozrusznik dochodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gienek12 Opublikowano 29 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2021 W dniu 27.01.2021 o 09:55, Fazii napisał: Sprawdź czy zasilanie że stacyjki na rozrusznik dochodzi Prąd dochodzi do rozrusznika prawdopodobnie rozrusznik padł tylko zastanawia mnie czemu na holu nie chciała odpalić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazii Opublikowano 29 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2021 Bardziej chodziło mi czy na elektro włącznik zasilanie dochodzi (przewód czerwono czarny) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gienek12 Opublikowano 29 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2021 6 godzin temu, Fazii napisał: Bardziej chodziło mi czy na elektro włącznik zasilanie dochodzi (przewód czerwono czarny) Już zrobione przewód masowy na silnik był pęknięty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi