mily Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Witam!! Przymierzam się do zamontowania halogenów z przodu. I są dwie opcje, albo z wymianą kratki jak na forum opisano, albo umieszczenie halogenów płaskich za kratką. Ja jestem raczej za drugą opcją (bo lubię mieć cos inaczej). Tylko tak się zastanawiam, jaką temperaturę wytrzymuje ta kratka, żeby jej nie stopić halogenem. Ktoś ma w taki sposób zamontowany halogen?? Poprosiłbym o opinie, czy nic sie nie dzieje.[br]Dopisany: 07 Kwiecień 2009, 12:36_________________________________________________Aha jak to jest sterowane w ori w A4 z 97 przed liftem??
Cuber Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Aha jak to jest sterowane w ori w A4 z 97 przed liftem?? masz poprostu przycisk :gwizdanie: , jak byś poszukal na forum to bys znalazł
mily Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Ja go u siebie nie mam Mam tylko jeden. Myślałem że jest może podwójny. W Audi z 86 roku był podwójny, jak był na środkowej pozycji to tyl się zapalał a jak na 2 (czyli czałkowicie wciśnięcty) to tył + przód. Myślałem że tu też tak będzie.
mily Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Nie można bo już nie mam miejsca , będę potrzebował jeden ale z podwójnym przełączaniem, i nie mogę znaleźć
konradzed Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Ja mam tak jak pokazał Cuber . Działa to tak, że można włączyć sam przód, a jak włącza się tył, to przód startuje automatycznie. Jeśli nie masz miejsca na ten patent, to bedziesz musiał troszkę pokombinować.
mily Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Elektrykiem jestem to sobie poradzę z elektyką, tylko boję się że halogeny popalą plastikowe kratki. To jest jednak moc rzędu 55W minimum, ja chciałbym wstawić 100W. Muszę nad tym pokombinować, a jak by ktos miał taki patent za kratkami to niech się przyzna
konradzed Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Powodzenia w działaniu. Jestem ciekaw jaki będzie efekt.
mily Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Ja też [br]Dopisany: 08 Kwiecień 2009, 12:02_________________________________________________http://www.allegro.pl/item604584981_halogeny_dalekosiezne_drogowe_tir_24v_blekitne.html Nad tym się zastanawiam, ciekawe jak by wyglądały te ringi za krateczkami
przemciotorun Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Opublikowano 8 Kwietnia 2009 tez czekam az cos wykombinujesz, piszesz ze juz nie masz miejsca to co ty tam masz upchniete? tam mozesz zalozyc 9 wlacznikow.... 1regulacja swiatel 2halogeny 3przeciwmglowe 4tylna szyba 5,6 podgrzewane stolki 7,dioda od alarmu, to jeszcze 2 wolne, (ten schowek mozna wyciagnac i w jego miejsce 4 wlaczniki) jak cos to mam jedna zaslepke niepotrzebna
konradzed Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Ja też [br]Dopisany: 08 Kwiecień 2009, 12:02_________________________________________________http://www.allegro.pl/item604584981_halogeny_dalekosiezne_drogowe_tir_24v_blekitne.html Nad tym się zastanawiam, ciekawe jak by wyglądały te ringi za krateczkami Ja bym poszukał czegoś bardziej subtelnego.
przemciotorun Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Opublikowano 8 Kwietnia 2009 a chyba slepy cos kombinuje z halogenami podejrzyj sobie czy cos sie u niego ruszylo
mily Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2009 tez czekam az cos wykombinujesz, piszesz ze juz nie masz miejsca to co ty tam masz upchniete? tam mozesz zalozyc 9 wlacznikow.... 1regulacja swiatel 2halogeny 3przeciwmglowe 4tylna szyba 5,6 podgrzewane stolki 7,dioda od alarmu, to jeszcze 2 wolne, (ten schowek mozna wyciagnac i w jego miejsce 4 wlaczniki) jak cos to mam jedna zaslepke niepotrzebna Ten schowek musi być Przydatna rzecz. Tym jak to sterować będę się zastanawiał później, pierwsze co to musze zobaczyć ile miejsca jest tam na dole pod kratkami i co mi tam wejdzie i ile ciepła daje taki halogen, a podejrzewam że dużo bo jak zapalę w Volvie 5 sztuk na full to śnieg topnieje
przemciotorun Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Opublikowano 8 Kwietnia 2009 a no chyba ze tak,a takie glupie pytanie w tych 75km jest ic? bo skoro zalozysz halogen to ograniczysz wlot powietrza do ic, pogorszysz chlodzenie a jeszcze do tego cieplo z halogenow, moze byc problem, moge ci zrobic fotke jak wyglada zderzak bez kratek moze bedzie widac ile tam miejsca
mily Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Nie wiem, jeszcze się nie zagłębiałem pod spód auta (mam je miesiąc czasu), ale będę wymieniał płyn w chłodnicy to porobie zdjęcia co i jak, tylko nie wiem czy uda mi się to zrobić przed świetami.
slepy Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Opublikowano 8 Kwietnia 2009 a chyba slepy cos kombinuje z halogenami podejrzyj sobie czy cos sie u niego ruszylo u slepego jeszcze nic nie ruszyło, ale już niedługo :gwizdanie:
Rekomendowane odpowiedzi