Klekle Opublikowano 25 Stycznia 2021 Opublikowano 25 Stycznia 2021 Witam, Tak jak w temacie, mam problem z elektryczną roletą. Mianowicie nie reaguje na otwieranie/zamykanie klapy bagażnika. Uchwyt na prowadnicy pozostał w górnym położeniu. Dostałem się do silniczka odpowiedzialnego za tą funkcję. Sprawdziłem czy w wiązce jest napięcie: Po naciśnięciu przycisku otwarcia klapy bagażnika, na stykach (5 and 6) pojawia się napięcie (10V)- brak reakcji. Na tych samych stykach podłączyłem silniczek na krótko, podając 12V - koło zębate kręci się. Sprawdziłem bezpieczniki - wszystkie są ok. Może ktoś spotkał się z podobnym problemem?
Jazon Opublikowano 17 Maja 2021 Opublikowano 17 Maja 2021 (edytowane) Mam podobny problem tylko u mnie roleta sie nie otwiera (kombi b9)zaciela sie przy zamknietej klapie.Ledy w bagazniku tez sie nie zaswieca bo komp mysli ze bagaznik jest zamkniety. prawdopodobnie zrobilem zwarcie na myjni tyl szyba byla mocno zaparowana bezpieczniki wszystkie sa dobre podlaczylem + - od akumulatora i mechanizm dziala wiec nie jest spalony chyba jest cos przyblokowane w gl kmputerze.pozdro Edytowane 17 Maja 2021 przez Jazon
Jumis Opublikowano 24 Grudnia 2021 Opublikowano 24 Grudnia 2021 Mam podobne tylko że u mnie tydzień nie działa potem znów działa i tak w kółko Macieja ?
Koalakm Opublikowano 28 Grudnia 2021 Opublikowano 28 Grudnia 2021 Podlacze sie pod temat, choc mam troche inny problem - choc to niewielki w porownaniu do opisanego. Czasami mam tak (bardzo rzadko) ze otwieram bagaznik, roletka sama odjezdza, ale jak zamykam to 1 raz na 20 roletka sie nie zamknie... nie wiem czy to przypadek czy jest to moze z czyms zwiazane? (Audi Avant).
Rekomendowane odpowiedzi