Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Swap z 3.0 ASN na 1.8t BEX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, ostatnio mam dość mocne problemy ze swoim 3.0 ASN i obawiam się, że dużo życia mu nie zostało. Zastanawiam się nad swapem na 1.8t, kupienie jakiegoś angola i zrobienie tego. Znajomy mówi żebym sprzedał to co mam i kupił 1.8t ale szczerze mówiąc to mam mega dobre wyposażenie, wnętrze jest w mega dobrym stanie więc sprzedaż budy za bardzo nie wchodzi w grę. 

Jak wypada cenowo taka przekładka w tych czasach?

Może lepiej znaleźć 3.0 w dużo lepszym stanie? 

Opublikowano
35 minut temu, Tomuh napisał:

Jak wypada cenowo taka przekładka w tych czasach?

Może lepiej znaleźć 3.0 w dużo lepszym stanie?

Angola z 1.8t (niekoniecznie bex,prędzej bfb) znajdziesz w cenie niewiele wyższej od Asn w dobrym stanie. Oczywiście nigdy nie wiadomo w jakim stanie będzie 1.8t z dawcy. Pierw zdiagnozuj co boli Twój silnik. 

Opublikowano
  • Autor

Ciśnienie w cylindrach rzędu 10,3 w jednym 8. 

Myślałem nad BEX względem późniejszych modyfikacji.

Edytowane przez Tomuh

Opublikowano
  • Autor

Mam jeszcze pytanie, czy jak miałem sprawdzane ciśnienie bez wykręconych wszystkich świecach to wynik może być przekłamany?

Opublikowano

Zastanów się,czy nie pakować 2,7Bit,bo raczej to się robi w tym przypadku.:wink:

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, mirek31071977 napisał:

Zastanów się,czy nie pakować 2,7Bit,bo raczej to się robi w tym przypadku.:wink:

Mówisz? Koszty utrzymania dużo wzrosną względem 3.0? Ciężko znaleźć ładne 2.7bit tak jak to ma w przypadku zdrowego 1.8t? 

Opublikowano
16 godzin temu, Tomuh napisał:

Mam jeszcze pytanie, czy jak miałem sprawdzane ciśnienie bez wykręconych wszystkich świecach to wynik może być przekłamany?

Świece powinny być wykręcone a silnik "ciepły"

Opublikowano
4 godziny temu, Tomuh napisał:

Mówisz? Koszty utrzymania dużo wzrosną względem 3.0? Ciężko znaleźć ładne 2.7bit tak jak to ma w przypadku zdrowego 1.8t? 

To już trzeba zapytać tych,którzy tak zrobili.Zrywniejszy,z potencjałem.Spalanie podobne.Hamulce,też by pasowało wymienić.Ja miałem dylemat,jak standardowo była akcja"blok".Dostałem 2 ASN z uwaloną "górą".Z 2 motorów poskładał chłopek 1 dobry plus zostawiłem mu resztę klamotów,które się mogą przydać.Jako,że niestety nic z mechanicznych rzeczy nie potrafię ogarnąć,więc za wszystko musiałem zapłacić.Finalnie 7400 wszystko.Ale bez przeróbek:wink:.Wiem,że zmiana na 1,8T by wyszła podobnie,ale ze wskazaniem na więcej,a na 2,7Bit*2:(.A wiadomo,nie wiesz do końca,jaki ten używany motor kupisz.Jeszcze minus tego,że w B6 nie było fabrycznie 2,7 i nawet,jakby obyło się bez problemów przy eksploatacji,a wiem,że takowe potrafią występować,to potem nawet przy sprzedaży zmniejsza się liczba potencjalnych kupców właśnie przez niestandardowy motor.

Opublikowano

A jak masz zamiar potem i tak modyfikować 1,8T,to bym poszedł w te 2,7:hi: od razu w takim układzie.