Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A7 4G stukające zawieszenie lewy przod.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.
Mam prośbę o pomoc. Mianowicie objawy to gluche stukanie z lewego przodu, tylko przy najeżdżaniu na głębsze studzienki lub jakąś ostrą "wyniosłość" w jezdni.
Nie stuka przy podjeżdżaniu na zwalniacze, na kostce brukowej itp.
Wymienione : poduszka amortyzatora lewy przod, łączniki, wszystkie tuleje wahaczy. Zamieniłem też stronami amortyzatory, żeby sprawdzić czy to nie to ale nadal stuka po lewej stronie.
Ogromna prośba o wasze sugestie. Czy znacie i możecie polecić jakiegoś mechanika, który chciałby i potrafiłby się tym zająć? Czyli dokladnie rozebrać całe zawieszenie i sprawdzić wszystko krok po kroku?
Zawieszenie sportowe S-line, czyli serynie obnizone o 20mm.
Dziekuje i pozdrawiam Przemek.

Opublikowano
2 godziny temu, Przem1983 napisał:

Witajcie.
Mam prośbę o pomoc. Mianowicie objawy to gluche stukanie z lewego przodu, tylko przy najeżdżaniu na głębsze studzienki lub jakąś ostrą "wyniosłość" w jezdni.
Nie stuka przy podjeżdżaniu na zwalniacze, na kostce brukowej itp.
Wymienione : poduszka amortyzatora lewy przod, łączniki, wszystkie tuleje wahaczy. Zamieniłem też stronami amortyzatory, żeby sprawdzić czy to nie to ale nadal stuka po lewej stronie.
Ogromna prośba o wasze sugestie. Czy znacie i możecie polecić jakiegoś mechanika, który chciałby i potrafiłby się tym zająć? Czyli dokladnie rozebrać całe zawieszenie i sprawdzić wszystko krok po kroku?
Zawieszenie sportowe S-line, czyli serynie obnizone o 20mm.
Dziekuje i pozdrawiam Przemek.

Trzeba wygrzebac wahacze, wszystko rozmontowac i sprawdzać po kolei,  innej drogi nie ma.

Edytowane przez Dev

Opublikowano
  • Autor
29 minut temu, Dev napisał:

Trzeba wygrzebac wahacze, wszystko rozmontowac i sprawdzać po kolei,  innej drogi nie ma.

Czyli nawet jak wymienione były wszystkie tuleje wahaczy?

Opublikowano
Godzinę temu, Przem1983 napisał:

Czyli nawet jak wymienione były wszystkie tuleje wahaczy?

zostały Ci jeszcze sworznie i łaczniki

co z maglem ?

Opublikowano
  • Autor
17 minut temu, Dev napisał:

zostały Ci jeszcze sworznie i łaczniki

co z maglem ?

Laczniki wymienione, maglownice sprawdzam w środę. Myślisz, że sworzen moglby dawać taki gluche stukanie?

Opublikowano
11 minut temu, Przem1983 napisał:

Myślisz, że sworzen moglby dawać taki gluche stukanie?

jak najbardziej

Opublikowano

a drążki kierownicze sprawdzone ?

Opublikowano
  • Autor

Sworzen wymieniłem...bez zmian. Został jeszcze tylko ten sworzen który wymienia się tylko w komplecie z wahaczem ale tu z kolei mechanik wymienil mi wszystkie tuleje i teraz zastanawiam się czy wymianiac caly wahacz? Mechanik twierdzi, że nie ma w tym sworzniu żadnych oznak zużycia...chyba została już tylko maglownica ale kompletnie nie mam pomysłu jak rozmawiać w ASO o wymianie maglownicy w ramach gwarancji tym bardziej, że jak w passacie b8 miałem stukającą maglownica, to hałasowała dużo bardziej niż tu i wtedy bardzo niechętnie została wymieniona.

Opublikowano
3 godziny temu, Przem1983 napisał:

Sworzen wymieniłem...bez zmian. Został jeszcze tylko ten sworzen który wymienia się tylko w komplecie z wahaczem ale tu z kolei mechanik wymienil mi wszystkie tuleje i teraz zastanawiam się czy wymianiac caly wahacz? Mechanik twierdzi, że nie ma w tym sworzniu żadnych oznak zużycia...chyba została już tylko maglownica ale kompletnie nie mam pomysłu jak rozmawiać w ASO o wymianie maglownicy w ramach gwarancji tym bardziej, że jak w passacie b8 miałem stukającą maglownica, to hałasowała dużo bardziej niż tu i wtedy bardzo niechętnie została wymieniona.

W 3 letnim aucie jeśli ma stukać magiel to za pewne był wadliwy. Akurat to czy on stuka to stosunkowo łatwo sprawdzić. Może jakieś konkretne SKP masz w pobliżu?

Opublikowano
  • Autor
16 godzin temu, Wandej napisał:

W 3 letnim aucie jeśli ma stukać magiel to za pewne był wadliwy. Akurat to czy on stuka to stosunkowo łatwo sprawdzić. Może jakieś konkretne SKP masz w pobliżu?

Tak jak najbardziej mam. Jestem jeszcze w przyszlym tygodniu umowiony do ASO, żeby szukali dalej i sprawdzili maglownice. Zastanawia mnie, że tam naprawdę juz nie ma co stukac bo dosłownie wszystko oprócz jednego sworznia i maglownicy zostało albo wymienione lub sprawdzone...chyba ze coś przeoczyłem...czy macie jakieś pomysły co jeszcze moze dawać takie gluche stukanie oprócz : tulei wahacza, sworznia wahacza, górnej poduszki amortyzatora, lączników?

Może znacie jakiegoś poleconego mechanika w Warszawie z forum, który zajmuje się zawieszeniami audi?

Opublikowano

Poduszki silnika/skrzyni