Mutineer Opublikowano 2 Lutego 2021 Opublikowano 2 Lutego 2021 Hej wszystkim, bardzo proszę o pomoc w zlokalizowaniu usterek. Gdy tylko pojawi się śnieg i minusowe temperatury włączają mi się kontrolki od ESP i ABS na żółto. Czasami od razu jak nacisnę hamulec po rozruchu, czasami parę kilometrów dalej. Ostatnio problem naprawił się sam po dłuższej jeździe 120 km. No i teraz powrócił. Restart zapłonu kasuje błędy, ale szybko powracają. Błędy: 16955 - Brake Switch (F): Implausible Signal P0571 - 008 - Implausible Signal - Intermittent Readiness: 0010 1001 00526 - Brake Light Switch-F 27-00 - Implausible Signal 01312 - Powertrain Data Bus 79-10 - Please Check Fault Codes - Intermittent Błędy które dały się skasować i narazie nie powracają: 00625 - Vehicle Speed Signal 27-10 - Implausible Signal - Intermittent (prędkość dobrze pokazywało mimo tego błędu) 01826 - czujnik kąta skrętu kierownicy, napięcie zacisku +30 Mniej istotne od radia (LEDy od radia palą mi się nawet jak wyjmę kluczyk, podobno kostka jest przerobiona na nieoryginalne radio, a były właściciel wrócił do oryginalnego i tak zostało): 00466 - Control Module for Steering Column Electronics (J527) 49-00 - No Communications
przem8 Opublikowano 2 Lutego 2021 Opublikowano 2 Lutego 2021 Na pewno masz do wymiany czujnik stopu pod pedałem hamulca. 1
Mutineer Opublikowano 3 Lutego 2021 Autor Opublikowano 3 Lutego 2021 Racja po wymianie czujnika stopu, bagatela za 25 zł naprawione. Póki co. Błędy skasowałem i się nie pojawiają te od hamulców. Martwi mnie ten: 01312 - Powertrain Data Bus 79-10 - Please Check Fault Codes - Intermittent No i muszę te radio ogarnąć, żeby się ciągle nie paliło plus usunąć błąd: 00466 - Control Module for Steering Column Electronics (J527) 49-00 - No Communications I będę chyba bluetooth montował.
Rekomendowane odpowiedzi