Pellek 0 Posted February 4 Share Posted February 4 Witam czy ktos wie gdzie podpiac spryskiwacz w kamerze cofania? Pozdrawiam Link to post Share on other sites
wrclaguna 291 Posted February 6 Share Posted February 6 Rozdzielnikiem pod tylny spryskiwacz Dodatkowo kodowanie jest w BCM tego Link to post Share on other sites
Pellek 0 Posted February 6 Author Share Posted February 6 A masz moze takie kodowanie? Link to post Share on other sites
nerwos 4 Posted March 27 Share Posted March 27 W dniu 6.02.2021 o 08:51, wrclaguna napisał: Rozdzielnikiem pod tylny spryskiwacz Dodatkowo kodowanie jest w BCM tego Co tam trzeba zakodować? ja podłączyłem ten rozdzielacz pod dysze spryskiwacza tylnej szyby i w momencie spryskiwania tylnej szyby sika również na kamerkę co kodowanie miało by zmienić? dzięki! Link to post Share on other sites
wrclaguna 291 Posted March 28 Share Posted March 28 BCM1 jest kodowanie washer camera Link to post Share on other sites
Pellek 0 Posted April 7 Author Share Posted April 7 (edited) W dniu 28.03.2021 o 11:18, wrclaguna napisał: BCM1 jest kodowanie washer camera a wiesz moze czemu , po podlaczeniu kamery wyskakuja mi 2 bledy na niej oto one: 13636352 - Sterownik niezakodowany 10489856 - Brak Nastaw podstawowych Probujac cokolwiek zakodowac w kamerze wyskakuje ze polecenie poza zakresem. Oraz w 5F elektr.informacji wyskakuje błąd 7179 - Ograniczenie działania z powodu braku informacji Jest ktos w stanie nakreslic temat? Edited April 7 by Pellek Link to post Share on other sites
wrclaguna 291 Posted April 8 Share Posted April 8 Jak masz nowa kamere to trzeba ja zakodowac pod swoje wyposazenie auta Nastawy Podsatowe to bład kalibracji kamery Link to post Share on other sites
Pellek 0 Posted April 8 Author Share Posted April 8 1 godzinę temu, wrclaguna napisał: Jak masz nowa kamere to trzeba ja zakodowac pod swoje wyposazenie auta Nastawy Podsatowe to bład kalibracji kamery Ale właśnie gdy próbuję cokolwiek kodowac w kamerze wyskakuje ze polecenie jest poza zakresem, kamera jest z aliexpress i jeszcze się nie spotkałem zeby przyszła nie zkalibrowana z tego co widzę po forum, bo już nie jedna osoba ja zakładała Link to post Share on other sites
nerwos 4 Posted April 8 Share Posted April 8 podaj link jaką kamerkę kupiłeś, ja również zakładałem niedawno i nie miałem tego typu problemów.. Link to post Share on other sites
Pellek 0 Posted April 8 Author Share Posted April 8 20 minut temu, nerwos napisał: podaj link jaką kamerkę kupiłeś, ja również zakładałem niedawno i nie miałem tego typu problemów.. FOR Audi NEW A4 B9 Allroad Avant water wash 8W 3V0 827 566 M Rear View Camera Highline Guidance Line 8W 3V0827566M|Vehicle Camera| - AliExpress S.CLICK.ALIEXPRESS.COM Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.com Kamera dokładnie ta, a błędy takie jak pisałem, może ktoś może nakierować? Link to post Share on other sites
nerwos 4 Posted April 8 Share Posted April 8 A nr kamerki jaki dostałeś? taki jak w aukcji? Pin zasilający jest nie odpowiedni do gniazda bezpieczników w bagażniku..CANy podpiąłeś odpowiednio poprzez tą przejściówkę? Napisz jakich kodowań dokonałeś? Link to post Share on other sites
Pellek 0 Posted April 8 Author Share Posted April 8 Co masz na mysli mowiac ze jest nie odpowiedni?? Cany przylutowalem bezposrednio bez tej przelaczki ktora byla w oryginale Oto kodowania jakie uzylem przez VCDS Module 19 Gateway Select Installation List Check 6C Rear View Camera Save Module 09 Central Electrics Select Coding Go to Byte 35 and check Bit 4 Exit and Do it! Module 5F Multimedia Select Adaptation Search for VPS Car_Funktion_List_BAP_Gen2_VPS set the new value activated and press Do it! Car_Funktion_List_BAP_Gen2_VPS_msg_bus set the new value Terminal 15 and press Do it! Link to post Share on other sites
nerwos 4 Posted April 8 Share Posted April 8 Dokładnie takie kodowanie! U mnie po podpięciu całości, zakodowaniu sterowników również nie działało. Ale właśnie ten pin zasilający nie pasował do wtyczki. Po próbie podpięcia na kamerki "krótko" obraz się pojawił. Wydaje mi się, że ten pin nie do końca dawał się wcisnąć i bezpiecznik go nie sięgał..w rezultacie kamerka nie miała zasilania. Link to post Share on other sites
Pellek 0 Posted April 8 Author Share Posted April 8 wlasnie, sprawdzalem napiecie na kamerze i niby przeplywa prad , a znalazlem w komentarzach w tutorialu , tutaj ktos ma podobny problem ale niema opisu jak to rozwiazal ;/ Retrofit reversing camera Audi A4 B9 - Munteanu Bogdan MUNTEANUBOGDAN.COM I installed the original backup camera on my A4 B9 with only 96$ and made a tutorial for those who want to do this retrofit. Enjoy! Link to post Share on other sites
Recommended Posts