Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dobór poduszek silnika 1.8t BEX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam wibracje w aucie podczas pracy na wolnych obrotach oraz podczas jazdy, któraś z poduszek prawdopodobnie.

Udałem się do ASO w celu doboru poduszek podając wcześniej mój nr VIN i podali mi takie symbole:

8E0 199 379 BG (lewa, kierowcy)

8E0 199 382 Ah (prawa, pasażera)

Czy orientuje się ktoś gdzie mogę je kupić w normalnej cenie ? Pozostaje tylko ASO czy Lemforder tez wchodzi w gre ? W ASO podali po 589 zł brutto za sztukę.

Opublikowano
20 minut temu, szydlos007 napisał:

Cześć, mam wibracje w aucie podczas pracy na wolnych obrotach oraz podczas jazdy, któraś z poduszek prawdopodobnie.

Udałem się do ASO w celu doboru poduszek podając wcześniej mój nr VIN i podali mi takie symbole:

8E0 199 379 BG (lewa, kierowcy)

8E0 199 382 Ah (prawa, pasażera)

Czy orientuje się ktoś gdzie mogę je kupić w normalnej cenie ? Pozostaje tylko ASO czy Lemforder tez wchodzi w gre ? W ASO podali po 589 zł brutto za sztukę.

Ty je najpierw zdemontuj i zobacz w jakim są stanie. Jak są całe i nie chlupie w nich olej (o ile nie są puste) to je zostaw. Sprawna poduszka bez nakrętek powinna mieć wagę około 740-750. Także jeśli wszystko z nimi w porządku to nie wymieniaj bo na wolnych obrotach 1,8T może delikatnie drgać, taka już ich przypadłość.

Nie tak dawno wymieniałem u siebie obie pod silnikiem (ORI), skrzyni i przedniego pasa (Lemforder) i tak jak bardzo delikatnie drgało przed tak i po nic się nie zmieniło. Dodam tylko że u mnie jedna pod silnikiem chlupała już, druga była lekko zapocona od dołu ale jeszcze nic nie było słychać.

Jak już będziesz kupował w ASO to negocjuj cenę - wyjściowo dostałem taką samą cenę jak Ty za dokładnie te same poduszki co u Ciebie - kupiłem po 476 zł za sztukę.

Opublikowano

Też jakiś czas temu wymieniałem poduszki silnika na ori z ASO bo moje były obie wylane i auto dalej ma wibracje na wolnych obrotach 

Opublikowano
  • Autor

Znaczy to na wolnych obrotach to jeszcze zgryzę, ale przy nagłym dodaniu gazu czuć że silnik idzie lekko na bok i przenosi to na całą budę, miałem tak w mietkach 320 i 500 gdzie był układ "V" ale czy w przypadku 1.8 T to normalne ? Chyba nie :-P

Opublikowano
6 godzin temu, szydlos007 napisał:

Pozostaje tylko ASO czy Lemforder tez wchodzi w gre ?

Jeżeli faktycznie będą/będzie do wymiany to jak chcesz mieć spokój to tylko ORI.

Wszelakie zamienniki słabo dają sobie radę (opisywane na wielu portalach w necie).

Wiadomym jest,że cena jest jaka jest, ale tu półśrodki nie zdadzą egzaminu....

Lepszym wyborem od zamiennika jest już szukanie sprawnej oryginalnej używki, choć ja nie jestem zwolennikiem takich ruchów.

Opublikowano
  • Autor

To wychodzi na to, że patrząc po tych kodach mam poduszki bez czujników tak  ? Bo widziałem też, do B6 poduszki z czujnikami.

Opublikowano

Celem przy takiej wymianie jest, aby w miejsce uszkodzonej części pojawiła się taka sama jak była montowana w fabryce.

Prostym i jedynym właściwym sposobem jest dobieranie "gratów" po numerze VIN.

Zastanawianie się co było/jest w innym egzemplarzu podobnego auta mija się z celem.