Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Bląd 00588 - Kierownica z A4 B7 do B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. 

Podmienilem kierownice tak jak w tytule i pali sie blad airbag, ktory wraca po usunieciu. Posiadam modul Q, zwijak z B7. Jedyne co to scinalem wtyczke od zwijaka, tą małą, bo nie pasowala. Po obcieciu wsadzilem ja na miejsce i poskrecalem wszystko do kupy. Klakson dziala, kierownica bez MF. 

Jest to wina uszkodzonej poduszki czy jak? A moze tw dwa kabelki w tej malej kostce ktora szlifowalem powinny byc na odwrot w piete, czyli 1 w miejsce 2, a 2 w miejsce 1. Kostka ta ma 4 piny ale tylko w dwoch sa kabelki. Patrzac od atrony koatki dwa pierwsze z lewej. 

Blad:

00588 - zapalnik airbag strona kierowcy (n95) 

002 - dolna wartosc skrajna przekroczona - mil zapalona

Edytowane przez Skiera0306

Opublikowano
17 minut temu, Skiera0306 napisał:

Siema. 

Podmienilem kierownice tak jak w tytule i pali sie blad airbag, ktory wraca po usunieciu. Posiadam modul Q, zwijak z B7. Jedyne co to scinalem wtyczke od zwijaka, tą małą, bo nie pasowala. Po obcieciu wsadzilem ja na miejsce i poskrecalem wszystko do kupy. Klakson dziala, kierownica bez MF. 

Jest to wina uszkodzonej poduszki czy jak? A moze tw dwa kabelki w tej malej kostce ktora szlifowalem powinny byc na odwrot w piete, czyli 1 w miejsce 2, a 2 w miejsce 1. Kostka ta ma 4 piny ale tylko w dwoch sa kabelki. Patrzac od atrony koatki dwa pierwsze z lewej. 

Blad:

00588 - zapalnik airbag strona kierowcy (n95) 

002 - dolna wartosc skrajna przekroczona - mil zapalona

Nic tam nie powinieneś szlifować, jedynie zastosować dodatkową kostkę. Poczytaj poniżej.

Opublikowano
  • Autor

A co to ma za znavzenie. Nie mam takiej kostki, wiec postanowilem stara przyciac. Uklad pinow jest taki sam CHYBA ZE kabelki trzeba ze soba zamienic, a o tym nigdzie nie przeczytalem. Na filmiku widzialem ze kabelki przeklada sie w to samo miejsce do nowej kostki. 

Zle kliknalem link. Odniosl mnie do pierwszego posta, a nie tego o kostce 4 pin. Wychodzi na to, ze przewody sa tak samo w niej umieszczone. Zajrze tam jeszcze raz jutro

Czy ta kostka 4 pin ma cos wspolnego z klaksonem? Ma ona zolty kolor czyli dotyczy poduszek. 

Edytowane przez Skiera0306

Opublikowano

Przewody masz tak samo, jednak może coś tam nie łączy, sprawdź to połączenie oraz sprawdź przewody w tej wtyczce którą przerabiałeś, może któryś z pinów się wysunął ... . Dodatkowo sprawdź wszystkie połączenia zaczynając od poduszki a kończąc na tej wtyczce.

Pisałem wcześniej że lepiej dać nową wtyczkę bo to bardziej PROFI robota :wink:

Edytowane przez pelonek1

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, pelonek1 napisał:

Przewody masz tak samo, jednak może coś tam nie łączy, sprawdź to połączenie oraz sprawdź przewody w tej wtyczce którą przerabiałeś, może któryś z pinów się wysunął ... .

Pisałem wcześniej że lepiej dać nową wtyczkę bo to bardziej PROFI robota :wink:

Mozliwe ze za malo przycialem i piny sie nie zetknely w srodku. Pomyslalem, ze skoro klakson dziala, to jest ok. 

Opublikowano

Tej kostki nie trzeba szlifować ,składa się z 2 części, zdejmujesz jedną część i pasuje

Opublikowano
5 godzin temu, greg2505 napisał:

Tej kostki nie trzeba szlifować ,składa się z 2 części, zdejmujesz jedną część i pasuje

Tylko że kolega nie miał drugiej.

Opublikowano
  • Autor
14 minut temu, pelonek1 napisał:

Tylko że kolega nie miał drugiej.

Chodzi mu o to, że kostka w B6 kest z dwoch elementow. Po zdjeciu gornego zatrzasku pasuje. Dzisiaj srawdze. 

Opublikowano

Szkoda Ci było 20 zł na kostkę do poduszek w ASO?

Opublikowano
Godzinę temu, Skiera0306 napisał:

Chodzi mu o to, że kostka w B6 kest z dwoch elementow. Po zdjeciu gornego zatrzasku pasuje. Dzisiaj srawdze. 

Dokładnie ,jeździłem tak ze 3 miesiące ,wszystko było ok,ale i tak zminiłem na tą b7,

Opublikowano
  • Autor
10 godzin temu, greg2505 napisał:

Dokładnie ,jeździłem tak ze 3 miesiące ,wszystko było ok,ale i tak zminiłem na tą b7,

Dziekuje za wskazowke, ze gorna czesc jest demontowalna. Probem lezal po stronie kostki, piny nie stykaly sie z blaszkami, wiec obwod byl przerwany.