Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Po założeniu głowicy silnik się nie uruchamia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam- problem jest tego typu że dziś składałem dalej mojego AFN po przedmuchanej uszczelce głowicy i......i chciałem go odpalić po wstępnym złożeniu i podłączeniu chyba wszystkich czujników....a tu nic....nie odpala....rozrząd jest dobrze złożony chyba że wał mi się poruszył w trakcie zakładania paska....jaka może być przyczyna że nie odpala, oprócz rozrządu? Pozdrawiam

Opublikowano

zapowietrzony układ paliwowy?? :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

Ale z tego co wiem i jak jest w 1Z mojego ojca te pompy się same odpowietrzają??

Opublikowano

nie zawsze ...popusc wtryski i zakrec powinien zalapac jezeli wszystko dobrze zlozyles

Opublikowano
  • Autor

Ok jutro zrobię jak mówisz... Dzięki krzysiek za kolejną podpowiedz...:)

Opublikowano

proponuje podłaczyć vaga jeżeli jest taka opcja :wink4:

Opublikowano

Nie no...po cholerę VAG - auto ma odpalić, warunkiem tego jest dobre złożenie rozrządu (blokada z tyłu na wałku rozrządu, blokada w pompie, zero na kole zamachowym widziane pod lampą z tyłu), podłączone wszystkie przewody (kostka na pompie wtryskowej i wtrysk sterujący), kręcić nie powinieneś długo, bo układ zapowietrzyć się nie mógł. Poluzuj wtryski, sprawdź przewody, ustawienie rozrządu i odpalaj;)

Opublikowano
  • Autor

Mam kabel z allegro i laptopa hp pavilion na viscie angielskiej i jak próbowałem podłączyć to nie mogło się połączyć a później pisało że mam samochód nie kompatybilny z grupą VW/Audi.....[br]Dopisany: 08 Kwiecień 2009, 22:36_________________________________________________kolego a to okienko z "zerem" na kole zamachowym to od góry jest czy w kanale trzeba patrzeć? i z tego co składałem o zmroku to z tyłu został mi pojedynczy kabelek z wsówką żeńską....wie ktos może gdzie się go podłącza? [br]Dopisany: 08 Kwiecień 2009, 22:40_________________________________________________Witam problem rozwiązany......jednak był zapowietrzony....poluzowałem przewody przy wtryskach, pokręciłem przez chwilę, dokręciłem przewody i odpalił bez problemu, dziękuje wszystkim za pomoc...idę składać dalej Pozdrawiam