Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

stuki silnika na jałowych obrotach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
10 godzin temu, zgwizdak1 napisał:

Ten stukot nie występuje na zimnym silniku, pojawia się tylko i wyłącznie przy obrotach poniżej 950/min, w czasie jazdy jest wszystko ok, niestety nie wiem "czym"" ( jakim olejem) poprzedni właściciel  zalał silnik, niestety nie mogę nagrać pracy silnika, samochód jest w drodze do mechanika. Za wiele dla mnie znaczącą opinię bardzo  dziękuję.

Wymieniamy napinacz łańcucha "z wtyczką" + łańcuch  - wybraliśmy SWAG . Stary łańcuch jest wyciągnięty , napinacz też wypracowany.

Opublikowano

Obym się mylił, ale żeby nie było za chwilę znowu ściągania. Założyłem swaga i było gorzej jak na starym ori. Ale to nie zmienia faktu że niektórzy mają farta i zamiennik działa ?. Powodzenia 

Opublikowano
W dniu 15.03.2021 o 19:52, zgwizdak1 napisał:

Wymieniamy napinacz łańcucha "z wtyczką" + łańcuch  - wybraliśmy SWAG . Stary łańcuch jest wyciągnięty , napinacz też wypracowany.

Jesli chodzi o napinacz lancucha to tylko oryginal uzywka badz nowka. W razie jakby temu swagowi sie znudzilo poprawne dzialanie to mam uzywki w stanie idealnym ;)

Wracajac do problemu, rozrzad jaki byl wkladany? INA? INA lubi halasowac i piszczec, poza tym byl robiony pomiar cisnienia oleju?

Opublikowano
  • Autor

Rozrząd  INA ... nie hałasuje, napinacz jest w tej chwili montowany, ciśnienia  oleju nie znam

Opublikowano
  • Autor
W dniu 17.03.2021 o 11:30, zgwizdak1 napisał:

Rozrząd  INA ... nie hałasuje, napinacz jest w tej chwili montowany, ciśnienia  oleju nie znam

Silnik po wymianie napinacza łańcucha+ łańcuch(zamiennik SWAG) oraz kolejnej wymianie oleju, tym razem na

VW 5W30 wyciszył się (stuki zniknęły)......Dziękuję wszystkim forumowiczom za cenne rady.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Też z tym głowie się..stuki na zimnym silniku poprzez 1minute.. olej jadę zmienić bo mam gęsty.. zalecam pmo motul liquid moly

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Sito uszczelki napinacza do przeczyszczenia, sprawdzisz od razu czy luźny łańcuszek, problemu nie bedzie, zerowe koszta, a nie Panowie moze od razu niech silnik wymienia? Odma jeszcze profilaktycznie do sprawdzenia, czy przewody są drożne.  Jak po odpaleniu silnika odkrecisz korek wlewu oleju i lata jak potłuczony to z odmą wszystko w porządku i ciśnienie jest, olej te logi, to nie wyścigi. 

Opublikowano

Zwróciłeś uwagę na datę ostatniego posta?..