Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z odpowiednim wyborem ET

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wiem że temat był wiele razy wałkowany ale nie mogłem znaleźć jasnej odpowiedzi. 

Mam A4 B7 2008r. 2.0 TDI Avant 

Chciałbym zakupić alusy i mam jedne na oku. 

Parametry:

17" J7,5 " ET 45

Wyczytałem na forum, że do 17-stek najlepszym wyborem opony będzie 235/45 (opny też kupuje) 

Pytanie czy to osadzenie będzie w porządku. Jestem zielony w temacie chociaż sporo szukałem informacji na forum, nie chciałbym kupować " kota w worku". 

Pomożecie? 

Opublikowano

ET będzie w porządku, jeszcze dystans się zmieści jak badziesz chciał. Osobiście ja bym założył opony 225/45.

Opublikowano
  • Autor

Dziękuję bardzo za odpowiedź. 

Na oponeo były podane 235, mówisz że 225 będą lepszym wyborem? Możesz je jakoś w krótki sposób porównać? 

Opublikowano

225 idealnie siądzie ale nie jest przeznaczona na te felgi, także w razie jakiejkolwiek stłuczki, bedzie i tak twoja wina za zła gumę. Jak nie jestes pewnym kierowcą to 235 też lepiej ochroni Twoje ranty przed kraweżnikami.

Opublikowano

Jak chcesz lepszy komfort od 235/45/17 i jeszcze lepszy od 225/45/17 to polecę 215/50/17

Mam takie letnie.

Pytanie.

Jakie masz zawieszenie ???

Pytam o kod a nie odpowiedź że standard.

Opublikowano
  • Autor
6 godzin temu, Fido napisał:

Jak chcesz lepszy komfort od 235/45/17 i jeszcze lepszy od 225/45/17 to polecę 215/50/17

Mam takie letnie.

Pytanie.

Jakie masz zawieszenie ???

Pytam o kod a nie odpowiedź że standard.

Ogólnie to zależy mi na tym aby to też w miarę wyglądało. Teraz mam 16" 205/55 i wiem, że komfort będzie znacznie gorszy. Zastanawialem się też nad 18" ale widzę więcej minusów jak plusów, wydaje mi się że 17" to moim przypadku będzie dobry wybór. 

Pytałem o ET bo nie chce aby felga była za bardzo schowana i wyglądała jak jakiś ulep. 

Co do zawieszenia to nie mam pojęcia jaki kod. 

Opublikowano

W galerii znajdziesz moje zdjęcia i zobacz, jak to wygląda przy ET 45

Opublikowano

Sprawdź jeszcze jakie masz zawieszenie, bo może się okazać że darmo zainwestujesz w rozmiar 18 cali.

Kod znajdziesz na wlepce.

Opublikowano
  • Autor
10 godzin temu, Fido napisał:

Sprawdź jeszcze jakie masz zawieszenie, bo może się okazać że darmo zainwestujesz w rozmiar 18 cali.

Kod znajdziesz na wlepce.

Niestety nie miałem czasu sprawdzić kodu zawieszania. Bardziej jestem nastwiony na alu 17" niż 18". 

Wiadomo jakie mamy drogi a po autostradach jeżdżę rzadko i spalanie pewnie też ciut większe :)

Pozwolę sobie pójść krok dalej i podesłać linka do opon, które mam na oku.W opisie jest napisane, że posiadają ochraniacz felg, czy chodzi o ranty ochronne? 

WWW.OPONEO.PL

Opony Dębica Presto UHP 2 225/45 R17 91 Y FP w Oponeo to darmowa dostawa w 24h i atrakcyjne ceny...

WWW.OPONEO.PL

Opony Dębica Presto UHP 2 235/45 R17 97 Y XL, FP w Oponeo to darmowa dostawa w 24h i...

Oraz pisałem wyżej o tych felgach

ALLEGRO.PL

Ewentualnie te 18-stki, z tym że nie wiem czy faktycznie są nowe a nie regenerowane 

WWW.OLX.PL

Witam serdeczne na mojej aukcji! Dziś mam do zaoferowania komplet nowych ORYGINALNYCH germany...

Opublikowano

Co do rantu ochronnego się nie wypowiem.

Dębicy nie widziałem a ze zdjęć ciężko coś stwierdzić.

Jeśli chodzi o fele 18 cali to najpierw zobacz jakie masz zawieszenie (po raz kolejny).

Jak masz 1BA to zapomnij o tym rozmiarze, bo wyglądać nie będzie.