Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Silnik kręci nie odpala.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To spróbuj z czujnikiem wałka. Pamiętam, że ktoś kiedyś miał problem, wywalało czujnik położenia wału, a pomogła wymiana czujnika położenia wałka.

Opublikowano
  • Autor
3 godziny temu, przem8 napisał:

To spróbuj z czujnikiem wałka. Pamiętam, że ktoś kiedyś miał problem, wywalało czujnik położenia wału, a pomogła wymiana czujnika położenia wałka.

No to mówię że go wymieniłem na nowy. i nadal jest to samo..

Opublikowano
Godzinę temu, Vexart napisał:

No to mówię że go wymieniłem na nowy. i nadal jest to samo..

To wymieniałeś czujnik wałka czy wału? A może oba, bo już ciężko się połapać. W ogóle rozróżniasz jeden od drugiego?

Edytowane przez przem8

Opublikowano
16 godzin temu, przem8 napisał:

Nie zgodzę się. Sprawdzałem niedawno, bo też się ktoś spierał że w zegarach pokazuje od 30, a była znacznie niższa wartość. No chyba, że mam dziwoląga. 

Owszem pokazuje 30 ale w ukrytym menu climatronica ale to dotyczy generwcji audi przed a4b6. 

b6 i b7 pokazuje 90 stopni na zegarze gdy plyn w rzeczywistosci miesci sie w przedziale 75-115stopni :D

Opublikowano
5 godzin temu, DivaynEays napisał:

b6 i b7 pokazuje 90 stopni na zegarze gdy plyn w rzeczywistosci miesci sie w przedziale 75-115stopni :D

To wiem ale nie o tym była mowa. 

Opublikowano
  • Autor
10 godzin temu, przem8 napisał:

To wymieniałeś czujnik wałka czy wału? A może oba, bo już ciężko się połapać. W ogóle rozróżniasz jeden od drugiego?

Aa wybacz nie doczytałem. To przez czujnik wałka rozrządu też by nie odpalał? A da się go vagiem sprawdzić? 

Opublikowano
4 minuty temu, Vexart napisał:

To przez czujnik wałka rozrządu też by nie odpalał?

Pewnie się jakoś da, nie wnikam w takie szczegóły. Mi czasem nie odpalał przez ten czujnik. Polecam zamiennik z delphi. Jak nie zadziała to oddasz.

Opublikowano
  • Autor

Sprawdzałem kompresję to wyszła 12 bar na każdym. Wiązka od cewek w porządku zwarć nie ma. Świece były mokre od benzyny, Może podaje za dużo paliwa. Albo iskra nie wtedy kiedy trzeba.

Opublikowano
  • Autor

Jakaś dziwna sytuacja z tym audi. Sprawdziłem wszystkie typowe usterki. Nie chcę wymieniać wszystkiego po kolei...

Opublikowano
  • Autor

Teraz jak próbowałem odpalić to tak jak by już coś próbował jak by na jednym lub dwóch garach pracował ale koniec końców gaśnie.

Opublikowano
  • Autor

Już przepatrzyłem cała instalacje sprawdziłem instalacje od cewek od czujników wszystko git złożyłem i odpala. Bo postało kilka dni w ciepłym garażu i odpala. Wcześniej też tak było ale jakoś zawsze nierówno pracuje jak odpali. Więc póki silnik pracuje postanowiłem sprawdzić kanał 90 i 93 czy rozrząd nie przestawiony. I w kanale 93 nie ma wogule nic w rubryce 3 idle stabilization. A jak dobrze pamiętam to coś powinno być coś wskazywać. A tu nawet nie pisze idle stabilization. Czyli czujnik wałka rozrządu jest popsuty?? I żadnych błędów? 

Opublikowano

93 grupa dopiero na rozgrzanym sie pokaze

Opublikowano

Dziwne, bo u mnie nie ma znaczenia zimny, ciepły - pokazuje wartość synchro.

Edytowane przez przem8

Opublikowano
  • Autor

A już myślałem że znalazłem winnego i jest to czujnik wałka.. 

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, przem8 napisał:

Dziwne, bo u mnie nie ma znaczenia zimny, ciepły - pokazuje wartość synchro.

Mi Też się tak wydaje ze na zimnym pokazywało u mnie kiedyś. I coś mi się zdaje że to wina czujnika ale jeszcze przełożę od kolegi i zobaczymy czy wskazuje

Opublikowano
  • Autor

Panowie poradźcie coś bo mi pomysły się skończyły. Podmieniłem dzisiaj ze sprawnego 1.8t od kolegi czujnik położenia wałka, sondę lambda, i przepływkę by sprawdzić czy któreś z tych się zepsuło, nic to nie dało nadal nie odpalało. Nie mam pojęcia o co chodzi jakiś bardzo ciężki przypadek. ECU się zepsuło??? Tylko vag normalnie się z nim łączy wszystko czyta jak należy temperatury itp. Auto po podnoszeniu mocy, Soft mógł by się zmienić samemu?

Opublikowano
7 godzin temu, Vexart napisał:

Panowie poradźcie coś bo mi pomysły się skończyły. Podmieniłem dzisiaj ze sprawnego 1.8t od kolegi czujnik położenia wałka, sondę lambda, i przepływkę by sprawdzić czy któreś z tych się zepsuło, nic to nie dało nadal nie odpalało. Nie mam pojęcia o co chodzi jakiś bardzo ciężki przypadek. ECU się zepsuło??? Tylko vag normalnie się z nim łączy wszystko czyta jak należy temperatury itp. Auto po podnoszeniu mocy, Soft mógł by się zmienić samemu?

kiedy soft robiony?

Opublikowano
  • Autor
5 godzin temu, DivaynEays napisał:

kiedy soft robiony?

Prawie dwa lata temu w kwietniu.