Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Elektryka/Elekrtonika moduł komfortu ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem jak opisać temat więc opiszę jakie rzeczy zaczęły się dziać z autem - przy otwieraniu drzwi zapala się oświetlenie jak zwykle , fis pokazuje otwarte drzwi po czym nagle oświetlenie gaśnie i na fis pokazuje się monit że drzwi zostały zamknięte ( przy otwieraniu auta z pilota i przy zamykaniu normalnie zapala się i gaśnie tak samo przy otwieraniu i zamykaniu zamka ) - zdarzyło się kilkukrotnie ostatnio , następna rzecz przy odpalaniu raz na jakiś czas gasną zegary ( tylko przy odpalaniu - zegary się nie resetują - dzieje się to raz na jakiś czas , raz odpali normalnie - raz przygasną - bez reguły , czasem gdy wyłączone są światła zegary jakby falują ( pojaśniają się i przyciemniają tak jak lampka otwierania drzwi - akurat to nie wiem czy tak było wcześniej bo zawsze miałem światła na automatycznej funkcji )

Kolejna rzecz to przy 15km/h ryglują  mi się drzwi auta , po zatrzymaniu i otwarciu drzwi kierowcy automatycznie odblokowywało wszystkie drzwi - ostatnio zdarzyło mi się że otwarły się tylko kierowcy a klapa i reszta drzwi nadal była zaryglowana ( odblokowałem ręcznie guzikiem z drzwi i otwarło normalnie )

Dziś kolejny problem - wyjechałem z pracy , dojechałem do garażu , lampka się przy otwarciu drzwi nie zapaliła wysiadłem chcę otworzyć klapę bagażnika nie da się , reszta drzwi otwarta , chcę zamknąć auto i otworzyć z pilota nie działa nic zero reakcji ( wsadziłem kluczyk auto zapaliło ale nadal nie działa pilot ) pomyślałem baterie , poszedłem do domu po 2 komplet kluczy wracam za 10 minut , wszystko działa i to tym pilotem który 10 minut wcześniej nie reagował klapa sama się otworzyła ( nie zamknąłem auta bo nie działał pilot ) wsiadam wszystko ok działa ale patrzę na panel klimatyzacji ustawienia na LOW z obu stron , włączone econo ( przed wyjściem z auta było po 19 stopni i econo wyłączone ) ustawiłem i wszystko działa .

Czego to mogą być objawy ? ( wszystko pojawiło się na przełomie ostatnich dni ) auto nie było myte , nie ma wilgoci wszystko jest suche ( auto zawsze w garażu i w domu i w pracy ) dywaniki suche zero błędów na fis , pada lub padł moduł komfortu ? 

Edytowane przez Arthoor

Opublikowano

Próbowałeś odczytać błędy? Może coś wyrzucił...

Opublikowano

sprawdź najpierw kable w przelotkach drzwi. Kiedy wymieniałeś akumulator - przygasanie zegarów może być spowodowane dużym spadkiem napięcia (aku już chyba nie trzyma prądu)

Opublikowano
  • Autor

Akumulator wymieniany 3 lata temu , ale ładowany 2 dni temu , błędów nie sprawdzałem jeszcze bo nie mam vag żeby podłączyć ( muszę poszukać gdzieś w Krakowie kto mi to sprawdzi odczyta błędy i skasuje ) przelotki w drzwiach dziś sprawdzę ( używane w zasadzie są tylko drzwi od kierowcy i klapa bagażnika )

Opublikowano

teraz akumulatory robią strasznie ..ujowe, podjedź gdzieś do jakiegoś warsztatu, aby Ci go zmierzyli czy trzyma jeszcze prąd. Mimo że ma tylko 3 lata mógł już paść

Opublikowano
  • Autor
3 minuty temu, Lukasz_mk2 napisał:

teraz akumulatory robią strasznie ..ujowe, podjedź gdzieś do jakiegoś warsztatu, aby Ci go zmierzyli czy trzyma jeszcze prąd. Mimo że ma tylko 3 lata mógł już paść

Ale auto odpala bez problemu , napięcie też jest ok , nie miałem żadnego problemu z odpaleniem ,

zacznę od sprawdzenia błędów , może ktoś polecić kogoś w Krakowie z komputerem co ogarnia dobrze temat w rozsądnych pieniądzach ?

Opublikowano

ja bym Ci to ogarnął, ale obecnie z uwagi na całą sytuację z covid pracuje zdalnie, z nikim się nie spotykam, bo mam żonę w ciąży i trochę się boję. Zwłaszcza, że parę osób z mojego najbliższego otoczenia zmarło na Covid.

Opublikowano
  • Autor
4 minuty temu, Lukasz_mk2 napisał:

ja bym Ci to ogarnął, ale obecnie z uwagi na całą sytuację z covid pracuje zdalnie, z nikim się nie spotykam, bo mam żonę w ciąży i trochę się boję. Zwłaszcza, że parę osób z mojego najbliższego otoczenia zmarło na Covid.

Rozumiem a możesz kogoś polecić w centrum Krakowa ? ( mój mechanik jest całkowicie z drugiej strony Krakowa i stracę pół dnia na dojazdy w obie strony 

Opublikowano

napisz w dziale spotów krakowskich - ktoś się może odezwie